iOS 5 ne-ar putea forta sa facem update la noile verisiuni ale iOS

7

Inca de anul trecut au aparut zvonuri care ar indicau faptul ca Apple ne-ar putea obliga sa facem update la noile versiuni ale iOS. La WWDC 2011 a fost anuntata implementarea functiei de a face update OTA sau direct din telefon, o functie pe care unii o asteptau de mult timp. In setarile interne ale iOS 5 a fost gasita insa o optiune care demonstreaza ca Apple ne-ar putea obliga sa facem update la noile versiuni de iOS si parca acum noua functie de update OTA nu mai pare chiar atat de atractiva. Obligarea utilizatorilor sa faca update ar reprezenta o mare problema pentru cei care fac jailbreak insa cei care au nevoie de unlock vor fi in situatia de  anu isi mai decoda terminalele cateva luni de zile.

Some parts of iOS 5 seem to hint that forced OTA updates are possible, although it is unclear whether Apple will end up using this. Any “forced” OTA updates in iOS 5 will work by notifying you that “<update> is about to install…” and that the device is about to reboot.

Aparent totul ar functioma cam asa: iOS 5 ar descarca automat update-ul pentru iOS 5 si ar notifica utilizatorul doar ca update-ul este gata de instalare si ca terminalul trebuie resetat. E putin probabil ca Apple sa foloseasca aceasta functie insa abia cand va fi lansata versiunea finala a iOS 5 vom afla cum stau lucrurile. Chiar daca Apple va implementa asa ceva in iOS 5, singurii afectati vor fi cei care nu fac jailbreak deoarece in Cydia va fi disponibil in mod sigur un tweak care va impiedica update-ul automat la noile versiuni ale iOS.