Solutia de jailbreak pentru iOS 5 ar putea bloca piratarea aplicatiilor

Presupun ca niciunul dintre voi nu se astepta la asa ceva insa i0n1c, dezvoltatorul solutiei de untethered jailbreak pentru iOS 4.3.3 se gandeste sa faca o solutie de untethered jailbreak pentru iOS 5. Vestea este imbucuratoare, i0n1c este un dezvoltator extrem de capabil insa problema sta in faptul ca el se gandeste sa implementeze un sistem care ar permite blocarea piratarii aplicatiilor. Aceeasi idee a fost prezentat si de comex acum cateva luni insa in final s-a decis ca nu merita efortul dezvoltarii ei.

Foarte mulat lume asociaza in mod gresit jailbreak-ul cu posibilitatea de a pirata aplicatii si se pare ca pe i0n1c il deranjeaza acest lucru. Nu cred ca el va face o solutie de untetherd jailbreak care va bloca piratarea si chiar daca o va face se va gasi cineva sa lanseze un tweak care depasi limitarile impuse de i0n1c. Foarte multi utilizatori pirateaza aplicatii, jailbreak-ul nu a fost facut pentru a oferi posibilitatea de a pirata aplicatii insa in momentul de fata nu exista nici o metoda de a opri acest fenomen.

Cred ca solutia de untethered jailbreak pentr iOS 5 va fi la fel ca si cele de pana acum, adica problematica dar fara limitari de genul acesta.

30 COMENTARII

  1. atunci sa nu se mai chinuie sa faca jailbreak-ul ala oricum fara cracked apps si unlock ( care tot nu apare pt BB noi ) chiar nu mai are sens JB mai ales ca iOS 5 are cam toate tweak-urie interesante “integrate”.

  2. nu e frumos sa instalam aplicatii fara sa platim, dar e sanatos.
    poti lua o porcarie pe bani si sa nu-ti convina, asa ca e mai bine sa testezi si dup-aia sa… pastrezi sau nu.

    jb= unlock, installous, customization. that’s it!

  3. “Foarte multa lume asociaza in mod gresit jailbreak-ul cu posibilitatea de a pirata aplicatii” – După cum reiese din comentarii, “foarte multa lume” este un eufemism, “toata lumea” ar fi mai corect! Lozincile cu JB care oferă libertate doar vor să acopere realitatea, care este că JB este folosit ca o metodă de furt.

  4. Si astfel i0nic ne demonstreaza ca lucreaza pt apple . As mai comenta si altele despre piraterie care desi ilegala este foarte sanatoasa ..dar nu am de ce sa ajung la alte discutii tot ce pot sa spun este ..if u like a game buy-it

  5. Cum să fie pirateria “sănătoasă”? O societate în care munca cinstită nu este răsplătită, iar hoția este nepedepsită este o societate bolnavă! De aceea este țara asta la coada Europei, fiindcă această mentalitate este caracteristică locuitorilor ei, de la primul marinar la ultimul depanator de PC-uri …

  6. Nu cred ca au cum sa opreasca pirateria, o sa se faca jailbreak la jailbrak sau o sa apara vre-un tweak care sa anuleze ce vor astia sa faca…sunt fraieri pentru ca si jailbreakul a ajutat la vanzarea terminalelor iphone, eu unu sincer nu imi cumparam iphone daca trebuia sa dau bani pentru fiecare applicatie in parte….mai bine imi iau android…

  7. Tigrusor,tara asta este acolo unde este din cauza urangutanilor ca tine,niste mari ipocritzi care se cred mari deontologi,cum apreciezi tu onestitatea,cinstea si alte virtutii din astea.Domnule Ipo…. Cate filme vizionezi zilnic dupa torrent?Cata muzica cumperi fara sa o downloadezi,cate jocuri ai downloadat gratis la viata ta,cate programe??etc etc.De ce arunci cu noroi in colegii de pe forum?Cumva Romania a scos install0us?Poate glm depanatorul de pc-uri….Nu cred ca exista ipo—-crit mai mare ca tine,bag mana in foc ca in afara de erectii provocate de macul tau nu ai avut in viata ta…Stiu ca Zaone imi va sterge postarea ca doar trebuie sa acopere pe catelusul nr unu al lui apple.

  8. i0n1c palavrageste cam mult cersind atentie in ultimul timp, de cand a dezvoltat si el o solutie (care nu a fost chiar asa de stralucita) de jailbreak se crede foarte important.

  9. @Tigris … Ceea ce ai spus mai sus este corect in principiu , din pacate nu in orice societate munca cinstita este rasplatita corect si la aceasi valoare luam ca ex un muncitor care la noi castiga 200 de eur si in germania castiga 1500 facand acelasi lucru .

  10. What the…?!Atunci pentru ce as mai face jailbreak daca nu pentru aplicatii moca?

    @ Tigris : In primul rand intr-o tara in care salariul minim pe economie este de 670RON,te mai astepti sa se dea banii pe jocuri (plus ce a spus si Chatagra)?Iar in al doilea rand,dupa ce ca (in cazul meu) am dat aproape 3000RON pe un iPad 2,asta insemnand 4-5 luni de munca de la un om obisnuit si nu am primit absolut NIMIC pe el,sa mai dau si bani pe jocuri/aplicatii ca sa pot sa fac ceva cu el?

  11. @Tigris Regalis: pana cand Apple nu elaboreaza o modalitate de a putea fi despagubit daca nu esti multumit de o aplicatie, INSTALLOUS mi se pare esential; eu, cel putin, nu mai cumpar nici o aplicatie inainte de a o incerca, si de destule ori mi s-a intamplat sa renunt la o aplicatie dupa ce am vazut despre ce e vorba in realitate.

    Apple mi se pare ca e pe calea cea buna spre a demola afacerea lui Saurik: daca mai integreaza doua-trei tweakuri din Cydia, si face cumva sa putem instala si aplicatii “serioase” (de ex Lockinfo, SBSettings), atunci Cydia e clar ca se duce pe râpă.

  12. @Belci daca ti-ai permis iPad 2 de 3000RON cu siguranta iti permiti sa da 1-2$ pt o aplicatie, sa fim seriosi.. iar iPad 2 nu are inca jailbreak asa ca tot ‘degeaba’ il tii daca nu vrei sa dai banii pe aplicatii, rezulta investitie proasta, facuta fara cap.
    In alta ordine de idei daca fiecare aplicatie ar fi free pt o perioada (o sapt sau o luna) sa o putem testa, cu siguranta ca nu mai este nevoie de Install0us. Jailbreak-ul e necesar pt cei ce depind de unlock.

  13. @Chatagra: De-acord, românii sunt exploatați, nici mie nu-mi convine, dar asta primim dacă ne lăsăm călcați în picioare de guvern, de patroni, de străini, etc. Și ce-i cu asta?

    @Belci: Și dacă te-a costat mult să-ți iei casă-n centrul urbei, ți se pare normal să furi mobila? Și dacă ai dat bani mulți să ai automobil de lux, e normal să furi benzina? Dacă ai dat bani mulți pe camera de hotel de la mare, la sfârșitul sejurului pleci cu televizorul și cu lenjeria de pat din cameră? Dacă ai dat cât ai dat pe un iDevice, e normal să-i furi pe dezvoltatorii care au muncit cinstit ca să realizeze aplicația care-ți place ție? E corect?

    @Nonemo: Dar pe alte platforme, de ex. Windows, sau Linux, sau Playstation, sau Wii, sau Symbian, etc., cum “încerci” o aplicație plătită? Sau faci peste tot la fel, descarci orice warez pe care-l găsești, pentru ca să-l “încerci”?

    @Belci: Și dacă te-a costat mult să-ți iei casă-n centrul urbei, ți se pare normal să furi mobila? Și dacă ai dat bani mulți să ai automobil de lux, e normal să furi benzina? Dacă ai dat bani mulți pe camera de hotel de la mare, la sfârșitul sejurului pleci cu televizorul și cu lenjeria de pat din cameră? Dacă ai dat cât ai dat pe un iDevice, e normal să-i furi pe dezvoltatorii care au muncit cinstit ca să realizeze aplicația care-ți place ție? E corect?

    @Nonemo: Dar pe alte platforme, de ex. Windows, sau Linux, sau Playstation, sau Wii, sau Symbian, etc., cum “încerci” o aplicație plătită? Sau faci peste tot la fel, descarci orice warez pe care-l găsești, pentru ca să-l “încerci”?

  14. @Ch3c: Am să te dezamăgesc, dar nu sunt tipul care să văd orice trăznaie de film nou apărută, așa că n-am nevoie să caut pe torrente; dacă aflu de un film cu adevărat bun pe care să vreau să-l văd, mi-l comand pe DVD de pe Amazon, în rest mi-e suficient ce găsesc pe unul din cele peste 100 de canale TV incluse în abonamentul de cablu. Cu muzica la fel, CD de pe Amazon sau radio. Jocurile le iau numai din App Store (de MMORPG ș.a.a. pentru calculator oricum n-am timp), iar cele câteva programe de care am într-adevăr nevoie (de ex. Office) le-am luat cu licență, în rest am pe Mac OS X toată funcționalitatea de care am nevoie.

  15. Astia posteaza ziua de Twitter ce viseaza noaptea, cand se apuca de lucru realizeaza ce dificil e si se dau batuti venind cu X scuze. Sa fim seriosi…

    Anyway, daca s-ar implementa o asemenea metoda e chiar binevenita si o sustin, n-ai bani de aplicatii, te uiti la ele, nu-i fumos sa furi munca altora. Cine are iphone, are si bani (1-2 maxim 5 euro = 20 lei) pentru extensii, sa fim seriosi!

  16. Tigris esti atat de ipocrit incat nici tie nu iti vine sa crezi,parca te si vad la 12 ani cand aveai tu pc nu mac,comandai cd-uri de pe amazon sau ebay,Sa inteleg ca asculti o melodie si iti place,un prieten de al tau(asta daca intreadevar tu ai avea vreunul)se ofera sa iti dea melodia asta la 3 secunde distanta prin bluetooth,(pardon nici nu ai putea iphoneul nu suporta asa ceva)ce ai zice tu:frate imi paree rau nu pot sa iau melodia asta,trebuie neeaparat sa o cumpar,compozitorul a muncit foarte mult la ea,ar fi pacat sa o iau de la tine,lasa ca dau o comanda acum pe amazon ca nu e decat 69.99$ plus 48% taxe vamale si 50$ transport,astea toate din salariul meu de 150 de euro,tigris romanii au vorba:cat rahat poti sa mananci???
    iar referitor la exemplele tale de 2 lei vreau sa afirm ca sunt total irelevante,daca am bani si ma chinui sa imi iau o casa in centru nu as zice nu daca langa usa mea as gasii o mobila nou nouta furata,dar nerevendicata de nimeni,o iau si o bag in casa fara nici o remuscare,la fel si cu benzina si celelalte exemple de 2 lei ale tale.Dezvoltatorii nu pierd nici un leu daca spre exemplu eu ch3c iau o aplicatie de pe install0us,nu pierd pentru ca nu as cumparao,asa ca este egal cu 0,daca nu o iau de acolo nici nu o cumpar,pricepi tu???Nu poti sa ma blamezi pe mine mergend pe strada fiindu-mi foame vad pomi plini de fructe care se strica nefiind culese de nimeni,si daca iau un fruct sunt bun de omorat.Sa nu mai spunem ca cei care pirateaza aplicatii in primul rand trebuie sa cumpere acea aplicatie ca sa o pirateze,nu???Deci fac si profit.
    In alta ordine de idei,de ce esti asa inversunat cu testarea aplicatiilor,da vreau sa am o zi sau doua timp sa testez aplicatia,ca nu vreau sa imi cumpar o aplicatie care imita bashina umana,pricepi tu???

  17. da prietene suntem seriosi,tu ce lucrezi???ia uimestene,eu sunt somer acum si am iphone 4,m-am chinuit sa il iau am strans bani,tu?

  18. @c3ch: Când aveam eu 12 ani nu picase încă Nea Ceașcă, deci evident că nu exista opțiunea comenzii pe internet. Iar costurile comenzilor sunt net inferioare exemplelor tale, e clar că n-ai luat niciodată ceva în mod cinstit de pe internet, stai numai după pomanageală și furăciuni, vai de capul tău … și mai și recunoști că ți-ai însuși fără scrupule mobila pe care vecinul de bloc încă n-ar fi apucat s-o urce în casă (ești cumva d-ăla tuciuriu de mână căruța prin oraș în căutare de “ocazii”?) sau că ești de-ăla care fură recoltele vecinilor (n-ai pic de rușine și demnitate?). Dacă opera dezvoltatorului ajunge să fie piratată, evident că respectivul pierde – n-ai auzit de beneficiul nerealizat? Sau pentru tine există pierdere numai când îți cade ceva din buzunar? Dezvoltatorul face aplicații pentru a încasa bani din vânzarea lor, din care să-și susțină traiul și familia, iar dacă nu vinde pentru că munca lui îi este furată prin piraterie, evident că are de pierdut! Sau ești prea infantil să pricepi așa ceva?

    Cât despre simulatoarele de sunete, nu le cumpăra dacă nu te interesează! Sau nu știi să citești descrierea aplicației și ți le iei doar după culorile din iconiță?

    Apoi, există destule aplicații care pot fi testate ca versiuni Lite, Free sau ca versiuni la care funcționalitatea Full se activează prin in-app-purchase, până atunci putând fi rulate gratuit cu funcționalitate limitată. Probabil stai cu nasul numai prin installous sau site-uri de warez și habar n-ai ce-i pe App Store, nu-i așa?

  19. @c3ch: Dacă ești șomer, de ce-ți irosești ajutorul de șomaj pe internet ca să postezi pe site-uri, în loc să pui cei câțiva bănuți la treabă într-un mod mai productiv? Sau ești cumva un “șomer perpetuu” care-și câștigă traiul zilnic din activități clandestine? 😉

  20. Da tovarase sunt un tuciuriu care si-ar dorii in viata daca se poate cat mai multe lucruri gratis si bune si chiar clandestine,imi petrec timpul pe net pentru ca asa vreau eu,iar ce fac eu cu banii si timpul meu este doar problema mea,e ceva rau in asta?Stai linistit ca nu cheltui nici un leu,internet am wifi de la vecinul,il piratez de la ala,iar curent am tras niste fire de pe scara….Tu nu priecepi un lucru,acele persoane care folosesc aplicatii piratate o fac pentru ca nu au bani sau pentru ca nu vor sa ii cheltuie,Si tot acele persoane care folosesc aplicatiile piratate nu vor cumpara aplicatiile respective,degeaba ma chinui eu sa iti explic tie ca tu esti atat de inapoiat incat nu vei intelege niciodata.Mobila aia pe care eu as fi gasit-o in fata casei nu a spus nimeni ca este a vecinului,pentru ca aplicatia aia piratata nu este furata din appstoreuul dezvoltatorului,este cumparata legal,dupa care clonata,asa si mobila mea din fata casei,intelegi ma????tigris cel sfant cum provaduieste el onestitatea printre tuciurii ca mine,cum am mai spus,esti extraordinar de ipocrit,si te dai sfant….

  21. @c3ch: Când te vei mai maturiza intelectual, vei înțelege că nimic nu-i gratuit în viață – ori sunt costuri ascunse, ori pierde altcineva ce câștigi tu gratuit – “There ain’t no such thing as a free lunch” (TANSTAAFL). Nu poți clona mobila din nimic, după cum nici internet de la vecin nu e gratis (e plătit de el pentru paraziți ca tine) și nici curentul pe care-l furi tu de la vecinii de scară (care plătesc ca să ai tu ce comenta aiurea pe site-uri în loc să muncești).

    Tu ești un hoțoman inveterat și probabil nimeni nu te va schimba prea curând (deși vei primi până la urmă răsplata pentru răul pe care-l faci, pentru că fiecare primește ceea ce merită), însă sper că alți cititori de pe iDevice.ro își doresc mai mult de la viață decât să ajungă așa ca tine – un șomer perpetuu care trăiește din activități clandestine pe spinarea semenilor (iar din spusele tale realizez și cum ai obținut un iPhone, pesemne tot “gratuit”, nu-i așa?), o adevărată creatură lombroziană! Brrr!