2011 – anul in care Apple nu inoveaza si stagneaza?

Analistii americani incep deja sa speculeze ca in anul 2011 cresterea inregistrata de Apple s-ar putea domoli. Conform lor Apple ar fi practic intr-o faza de stagnare in care de la companie nu ar mai veni produse inovatoare precum iPhone sau iPad si cresterea cotei de piata si a veniturilor inregistrate din vazari ar putea sa se opreasca. Mai multi analisti ai revistei Fortune si alti cativa de la alte mari companii finaciare americane sunt de parere ca anul acesta Apple nu va mai inova, nu va mai dobora recorduri in ceea ce priveste veniturile sau vanzarile, practic ei sugereaz ca 2011 ar putea fi anul in care va lua sfarsit succesul companiei Apple.

Last year investors were excited about Apple’s massive tablet head start and iPhone share gains/market expansion (e.g. the Verizon iPhone),” he wrote by way of explanation. “This year, the multiple has been compressed by the market. Investors appear more restrained than last year, considering the big run in the stock. It reflects market uncertainty regarding what will drive the next leg of growth, how much or not Android will impact Apple, Steve’s health, etc. A year ago, the iPad was a new source of revenue for Apple,” says Gillis. “Growth over zero was tremendous. Now it’s not, and revenue growth has to slow down.

Pe de o parte analistii americani au dreptate, iPad 2 nu adus nimic revolutionar insa pe de alta parte trebuie luat in considerare WWDC 2011 unde Apple a introdus iCloud, un sistem nou de backup si transfer de date online. iCloud nu este la fel de inovator precum iPad sau iPhone insa reprezinta un punct forte al companiei Apple si cu siguranta va contribui la cresterea vanzarilor iDevice-urilor si nu numai. Acum toata lumea asteapta de la Apple iDevice-uri revolutionare si nu noi versiuni ale Mac OS X asa ca pe de o parte este de inteles de ce majoritatea considera WWDC 2011 ca fiind un esec insa veti vedea in toamna cat de mult va conta iCloud.