Prima Pagina Apple Apple ar putea imbunatati Find My iPhone, ar putea permite blocarea separata...

Apple ar putea imbunatati Find My iPhone, ar putea permite blocarea separata a fiecare functii din iPhone

Find My iPhone este un serviciu conceput de catre Apple si oferit clientilor care au pierdut un terminal iPhone/iPod Touch sau chiar o tableta iPad. Serviciul permite utilizatorului sa isi localizeze terminalul pe harta in baza unei conexiuni GPS/WiFi ori sa afiseze un mesaj de avertizare pe ecran sau chiar sa stearga toate informatiile din dispozitiv. Apple considera ca aceste functii nu sunt indeajuns de bune asa ca a brevetat o metoda prin care va oferi utilizatorilor optiuni suplimentare prin serviciul Find My iPhone.

Noile functii ne vor permite sa stergem nu toate informatiile din iPhone ci separat emailuri, contacte, mesaje, bookmark-uri, ne va permite sa schimbam setarile de conectare prin VPN, sa blocam functia de telefonie/SMS, practic sa decidem ce anume functioneaza in terminal si ce nu. Sistemul celor de la Apple ar putea detecta situatiile in care terminalul trimite mesaje la numere necunoscute sau apeluri sunt facute la numere necunoscute si ar putea atentiona posesorul despre aceste activitati. Pe langa acestea Apple descrie chiar si o metoda prin care senzorii din terminale ar putea fi folositi pentru a detecta activitate neautorizata si a bloca terminalul complet.

The user could have granulated protection of data stored on the mobile device. The user could selectively wipe or scramble the data when the mobile device is lost or stolen. Thus, the user could avoid having to wipe the entire device clean when the whereabouts of the device is unknown. When the data are scrambled rather than wiped, if the user subsequently recovers the mobile device, the data can be unscrambled. The user will not face a complete loss of data. For example, functions that could incur costs to the user (e.g., long distance phone calls, text messaging, and data access) can be disabled. Security breach to corporate network could be prevented, for example, by changing the VPN settings upon detection of security risk.

Pentru recuperarea terminalelor Apple propune aceleasi metode folosite pana acum insa exista mentiuni si cu privire la posibilitatea de a face o poza celui care utilizeaza terminalul, poza care este trimisa automat catre o adresa de email a proprietarului. Pe langa inregistrarea unei poze Apple propune si inregistrarea vocii persoanei care are terminalul, inregistrare care poate fi mai apoi folosita in cadrul unui proces penal. Sistemul celor de la Apple este foarte avansat insa extrem de util din punctul meu de vedere deoarece ofera sanse mult mai mari de a recupera un terminal furat sau pierdut.

 • Share it please!

 • Nonemo

  Eu, daca as fi hot, in primul rand as opri tel, as scoate cartela din el, si cu prima ocazie as face un restore. Si gata! Ce Find my phone?

 • Exista un tweak in Cydia care iti trimite un mesaj cu noul numar de indata ce se introduce un alt SIM.

 • cucubau

  Are dreptate Nonemo,cu toate astea poate gasitorul/hotul e tembel si nu stie repede ce sa faca, eu mi-asi dori sa faca urmarirea in timp real, constant, si cu acces de pe orice smartphone, eu de ex sunt din Timisoara si presupunand ca l-am pierdut in piata Unirii unde sant pe vremea asta cam 1000-1200 de oameni ce fac? Imi trebuie un prieten cu Iphone repede, daca gasesc nu-mi arata miscarea individului ci pozitii statice la 7-8 secunde pe 3g. De aia ca-i infect mecanismul asta l-a luat degeaba la bataie americanul ala pe un nevinovat. Dar cu toate astea in luna Mai mi-am pierdut Iphone-ul intr-un taxiu si mi l-a dat inapoi ca auzise omul ca ca tel astea sant trackable si s-a speriat fraierul, tare.

 • Eu am vrut sa intru pe mobile me ca sa verific cum functioneaza find my iphone si nu mai pot crea cont.functioneaza la ora actuala serviciul?
  Normal poti gasi orice telefon daca a fost furat indiferent ce numar pune in el noul proprietar.cele asigurate asa sunt gasite de catre operator.prin imei-ul telefonului.insa nu cred ca politia se implica daca eu reclam ca am pierdut iphone-ul.

 • setu

  e fraier omu ca ti-a dat tel inapoi , bravo mai baiatu !

 • @cucubau: Sistemul este inutil, prost asa ca mai bine l-ar inchide Apple nu?

 • GONTE

  mi-am pierdut iphone 4 cum il pot gasi?? va rog ajutati-ma

 • florin

  Am gasit io unu ce fac cu el

 • Arpad

  Mi am pierdut si eu un iphone 4s sambata intr-un taxi fulger in Oradea, a doua zi am gasit taximetristul, dar jura ca nu a gasit nimic si tot feluri..se poate, dar ciudat e ca telefonul suna si acum nu este inchis, nu a murit bateria, desi era cam la 50% cand am pierdut o, din pacate Find my iphone nu era pornit..Am depus o plangere la politie dar mi au spus clar ca ei nu pot face nimic, din cauza legii Big Brother, adica nu pot ei cauta telefonul numai la infractiuni grave, ca omor, jaf, viol etc..dar am dreptul sa depun plangere..si atat..desigur orange ma trimis la politie. Fucked up country..

  E si era telefonul prietenei mele..cu multe date bancare, si poze, video, tot feluri..Se poate cumva bloca telefonul,cartela chiar daca nu este cu abonament ci pre pay?
  Nu prea sunt sanse sa-l primesc inapoi..

 • Ili

  Am gasit o tableta o poate gasi persoana ca a pierduto ce metode ar exista

 • Da, o poate gasi, si tu daca o tii risti dosar penal.

 • forin b

  sal …nici eu nu mi mai gasesc tableta …am vreo sansa sa o mai gasesc ..poate e chiar prin casa pusa bn de copii.faza e ca nici unul nu recunoaste a a umblat cu ea ,chiar daca eu i am vazut ….multumesc anticipat