Apple ar putea imbunatati Find My iPhone, ar putea permite blocarea separata a fiecare functii din iPhone

Find My iPhone este un serviciu conceput de catre Apple si oferit clientilor care au pierdut un terminal iPhone/iPod Touch sau chiar o tableta iPad. Serviciul permite utilizatorului sa isi localizeze terminalul pe harta in baza unei conexiuni GPS/WiFi ori sa afiseze un mesaj de avertizare pe ecran sau chiar sa stearga toate informatiile din dispozitiv. Apple considera ca aceste functii nu sunt indeajuns de bune asa ca a brevetat o metoda prin care va oferi utilizatorilor optiuni suplimentare prin serviciul Find My iPhone.

Noile functii ne vor permite sa stergem nu toate informatiile din iPhone ci separat emailuri, contacte, mesaje, bookmark-uri, ne va permite sa schimbam setarile de conectare prin VPN, sa blocam functia de telefonie/SMS, practic sa decidem ce anume functioneaza in terminal si ce nu. Sistemul celor de la Apple ar putea detecta situatiile in care terminalul trimite mesaje la numere necunoscute sau apeluri sunt facute la numere necunoscute si ar putea atentiona posesorul despre aceste activitati. Pe langa acestea Apple descrie chiar si o metoda prin care senzorii din terminale ar putea fi folositi pentru a detecta activitate neautorizata si a bloca terminalul complet.

The user could have granulated protection of data stored on the mobile device. The user could selectively wipe or scramble the data when the mobile device is lost or stolen. Thus, the user could avoid having to wipe the entire device clean when the whereabouts of the device is unknown. When the data are scrambled rather than wiped, if the user subsequently recovers the mobile device, the data can be unscrambled. The user will not face a complete loss of data. For example, functions that could incur costs to the user (e.g., long distance phone calls, text messaging, and data access) can be disabled. Security breach to corporate network could be prevented, for example, by changing the VPN settings upon detection of security risk.

Pentru recuperarea terminalelor Apple propune aceleasi metode folosite pana acum insa exista mentiuni si cu privire la posibilitatea de a face o poza celui care utilizeaza terminalul, poza care este trimisa automat catre o adresa de email a proprietarului. Pe langa inregistrarea unei poze Apple propune si inregistrarea vocii persoanei care are terminalul, inregistrare care poate fi mai apoi folosita in cadrul unui proces penal. Sistemul celor de la Apple este foarte avansat insa extrem de util din punctul meu de vedere deoarece ofera sanse mult mai mari de a recupera un terminal furat sau pierdut.