Apple reduce comenzile pentru terminalele iPhone 4 fabricate de parteneri

Multa lume astepta “cu sufletul la gura” prezentarea unui terminal iPhone 4S/5 la WWDC 2011 insa din pacate pentru multi Apple s-a concentrat doar pe software. Asteptand un nou model de iPhone multi s-au hotarat sa nu cumpere un iPhone 4 acum avand in vedere ca in maxim 3 luni iPhone 4S/5 va fi lansat pe piata si primele semne ale scaderii vanzarilor se vad deja. Conform celor de la DigiTimes, partenerii Apple sustin ca numarul comenzilor pentru terminale iPhone 4 a scazut cu 10% in ultima luna si se asteapta ca pana in septembrie comenzile sa se pastreze la acelasi nivel fie sa scada in continuare.

The Taiwan-based PCB companies, which are shipping products for iPads and iPhones, have seen disappointing orders for these devices in the second quarter, the sources said. Orders thus far for June show no signs of a rebound, the sources indicated.

Apple se astepta in mod sigur la asa ceva insa probabil spera ca vanzarile sa fie sustinute de lansarea OS X Lion si unor noi modele MacBook Air sau AirPort Extreme/Time Capsule. Partea buna este ca vanzarile tabletei iPad 2 cresc intr-un ritm constant si spre deosebire de anul trecut acum Apple nu mai are aceleasi probleme cu stocurile livrate catre magazine. Vanzarile terminalelor iPhone vor creste in toamna daca Apple va lansa un iPhone 4S/5 altfel ele vor continua sa scada.