Prima Pagina Android Video: Safari din iOS 5 este mai rapid decat IE9 si browserul...

Video: Safari din iOS 5 este mai rapid decat IE9 si browserul din Android

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Or3wvF9ts0I[/youtube]

Una dintre cele mai mari probleme aleĀ  Safari-ului din iOS este incarcarea paginilor web si din pacate Android a intrecut de mult iOS la acest capitol insa si IE9 din Windows Phone 7 incarca paginile mai repede decat Safari din iOS. Clipul video de mai sus a fost publicat in luna aprilie si ne arata cum IE 9 din Windows Phone 7 are performante mai bune intr-un test de citire rapida facut in HTML 5. Atunci Safari din iOS 4 avea performante extrem de slabe, undeva in jur de 2 FPS fata de 26 cat avea IE 9 pe Windows Phone 7 si s-a dat vina pe faptul ca rezolutia terminalului iPhone 4 este mult mai mare decat cea a terminalului Windows Phone si afecteaza performantele.

In iOS 5 lucrurile se schimba complet deoarece browserul nativ ruleaza acelasi test mult mai bine avand performante mai bune decat browserul celor de la Microsoft. Acum pe iPhone 4 am reusit sa obtin 31FPS fata de 26 cat obtine IE 9, deci ocrestere de aproape 30% pentru Apple. Safari din iOS 5 incarca paginile mai repede decat Safari din iOS 4 si se pare ca Apple a lucrat mult la perfectionarea compatibilitatii cu HTML 5 deci este posibil ca din toamna dezavantajul Safari fata de celelealte browser sa fie inexistent.

 • Share it please!

 • pai ok, si dovada cu iOS 5… ca acolo in clip vad contrariul titlului, iphone isi ia bataie la greu.

 • Ai si dovada, o pusesem initial ca poza featured. Desi scrie iOS 4.3 la user agent, am iOS 5 instalat pe telefon.

 • catanzaro27

  Ce au implementat in iOS 5 ca sa obtii performante atat de mari fata de iOS 4? De la 2 la 31 e un salt imens.

 • Mihai

  Ce site e ala?

 • @Mihai: ietestdrive.com
  @catanzaro27: Nitro Javascript imbunatatit, altceva nu stiu dar oricum diferenta este enorma. E posibil sa fi adaugat accelerare hardware.

 • pai si de ce este videoclipul ala primul…. puteai macar scrie diferenta dintre… desi nu ai o diferenta ai o poza si un clip care arata contrariul, desi nu spune nici in clip ce versiune se foloseste… pentru mine articolul este un total fail asa cum este construit…

  cei care va simtiti lezati, am zis pentru mine.

 • Tu scrii doar ca sa te afli in treaba? Am scris ca acel clip a fost filmat in aprilie si am spus ce s-a intamplat atunci. Am scris si ca in clip era Safari din iOS 4. So, problema ta in definitiv care este ca eu nu inteleg?

 • eqro

  E posibil sa creasca performanta de 15 ori ? Eu ma indoiesc…

 • Mihai

  iPhone 3Gs 16GB 1FPS , Draw duration 684 ms, soft 4.2.1, modem 6.15.00
  Zaone vreau sa stiu daca telefonul e din afara si ii pun iOS 5 am sanse sa mearga GPS din nou? Si cum il pot activa?

 • @Mihai: Nu merge GPS-ul, am scris vreo 3 articole despre activare, foloseste functia search.
  @eqro: Crezi sau nu, asta e realitatea.

 • Aveti aici un clip video : http://www.youtube.com/watch?v=5T1dZntF0wc desigur ca YouTube mi-a intors imaginea asa cum a vrut el.

 • ca articolul este cum este, una e titlul, continutul, povesteste istorie si ce este relevant exista mai deloc…. care este problema ta? tuturor tre sa le placa cum scrii? sau nu esti in stare sa accepti o critica?

 • Nu, nu sunt in stare sa accept o critica bazata pe informatii neadevarate. Primul tau comentariu este la fel de inutil precum al doilea, daca nu ai fost capabil sa intelegi asta e problema ta, insa a ma acuza pe mine ca nu am scris niste informatii care exista deja in articol nu e critica e direct trolling.

 • pai normal cum sa te aperi altfel, nu ca nu accepti, desi ar fi normal si asa este ca nu toti vad la fel lucrurile, dar mai arunci discutia in alt domeniu ca sa iasa ala care nu ii place troll sau te crezi pe facebook, daca imi place dau like, daca nu, nu, nu ating tastatura…

 • ok.

 • mariusr22

  Calmati-va ca n-are rost sa degeneram. Zaone nu poti sa pui la suflet ce spun toti… Am vazut filmuletul tau si mi se pare pur si simplu o chestie de optimizare a browserului si nicidecum o chestie de performanta hardware.

  Cand windows sau android scot un nou os pentru mobile s-a facut un obicei in a gasi weakspot-uri in safari si sa se arate cat de bune sunt OS-urile lor. Pe de o parte sunt niste bullsheat-uri (fiindca afecteaza in proportie de maxim 5% navigarea reala pe internet), pe de alta parte sunt niste chestii bune fiindca descopera breach-uri in aplicatiile iOS-ului pe care tehnicienii Apple le pot astupa si imbunatati experienta pe iPhone.

 • cucubau

  Zaone faci confuzie intre viteza de citire a unui continut html cu viteza de lucru (incarcare,afisare), in concluzie NU se poate trage nicio concluzie asupra carui browser este mai rapid in viata de zi cu zi.

 • Oh, aceeasi confuzie pe care o face si Microsoft cand spune ca IE 9 e mai rapid in HTML 5?

 • cond0r

  Am facut si eu testul pe 3GS (5.0 b1)
  FPS: 20
  Draws: 227
  Duration: 50ms

 • cond0r

  Incercati si html5test.com aici iti arata cat de compatibil este browser-ul tau cu HTML5

  iphone 3gs (5.0) – 267 puncte din 400

  Windows Firefox (3.6.16) – 155 din 400
  Windows Safari – 228 puncte din 400

 • DIV

  @zaone, nu e prima oara cand sari la concluzii complet eronate, de genul “Una dintre cele mai mari probleme ale Safari-ului din iOS este incarcarea paginilor web si din pacate Android a intrecut de mult iOS la acest capitol insa si IE9 din Windows Phone 7 incarca paginile mai repede decat Safari din iOS”. Testele de pe internet arata dimpotriva, ca un iPhone 4 cu iOS 4.3 bate majoritatea device-urilor Android la incarcarea paginilor web. In plus, viteza de incarcare a paginilor web, viteza de interpretare a JavaScript, respectiv viteza de randare HTML5 sunt 3 lucruri diferite si care nu se mananca neaparat cu aceeasi furculita.
  Legat strict de filmele prezentate de tine, pe baza carora tu ai tras repede niste concluzii, ce ar trebui sa fac eu care pe un Intel Core 2 Duo obtin doar 11 fps in Chrome, respectiv 6fps in Firefox? Sa sar si eu repede la concluzii si sa spun ca browser-ul din Windows Phone 7 si chiar si cel din Android sunt mai rapide decat browserul de pe PC?
  Iar ca ultim contraargument la articolul tau, cat de relevant este un test conceput de Microsoft, in momentul in care evident obtine cel mai mare scor pe un browser facut de Microsoft?

 • @DIV: Nu stiu la ce teste te-ai uitat tu insa Safari este in urma browserelor Android 2.3 de pe noile terminale, nu mai vorbesc de alea dual-core. Daca vrei sa disecam problema si sa vedem performantele pentru Javascript, HTML, etc, o facem dar tot Safari pierde la orice altceva in afara de HTML 5.
  Vorbim aici despre smartphone-uri nu despre PC-uri deci nu vad de ce le-ai bagat in discutie. Cat de relevant era atunci? Cat de relevant este acum cand iPhone-ul iese pe primul loc?

 • DIV

  Vorbeam de hardware comparabil, altfel comparam mere cu pere. Cum poti sa spui ca safari de pe iphone 4 e mai lent decat browser-ul android pe un dual core? O fi mai lent procesorul, nu browser-ul.
  De ce am bagat PC-urile in discutie? Tocmai ca sa-ti demonstrez cat de irelevant e testul ala. Atata vreme cat un PC cu un procesor rapid are scor mai mic decat un smartphone, nu ti-e clar ca ceva e putred in Danemarca?

 • Pai tocmai ca eu am spus in comentariu : “sa nu mai vorbesc de procesoarele dual-core” cu care oricum trebuie facuta comparatie pentru a vedea ce pierzi. A fost irelevant atunci, este si acum dar Apple demonstreaza ca poate castiga chiar si cu regulile celor de la Microsoft.