Nokia N9 are cea mai rapida camera pentru smartphone-uri, pana apare iOS 5?

Ieri Nokia a prezentat lumii intregi noul terminal N9 cu un design usor modificat si un sistem de operare nou, Meego OS. Am discutat ieri despre terminal in acest articol si astazi vreau sa discut despre un punct cheie pe care Nokia il promoveaza la terminalul N9. Pe blogul companiei au fost prezentate cateva dintre punctele cheie ale noului terminal si printre ele s-a prezentat suprematia camerei terminalului N9 fata de altele disponibile pentru smartphone-uri. Suprematia se rezuma doar la rapiditatea cu care sunt facute pozele, Nokia laudandu-se ca N9 are cea mai rapida camera pentru smartphone-uri. Ei sustin ca in doar 2.6 secunde aplicatia pentru camera se deschide, face autofocus, activeaza viewfinder-ul si inregistreaza poza.

Once you press the on-screen camera key, the image is taken immediately. It’s the fastest image-capturing phone on the market. In order to take a photo, a series of events must occur: the camera is turned on, viewfinder is ready, focus on the subject and the image is captured. On the Nokia N9, this all happens in 2.6 seconds – much faster than our competitors. The HTC HD7 does all this in 8.3 seconds, the Samsung i5500 Galaxy 5 takes 5.8 seconds and the Apple iPhone 4 does this in 3 seconds. We’ve made sure the camera experience is as smooth and as fast as possible.

Facand o comparatie, cei de la Nokia spun ca terminalul iPhone 4 face exact aceleasi miscari in doar 3 secunde, deci cu 0.4 secunde mai “greu” decat camera din Nokia N9. Adevarul este ca da, camera se deschide extrem de rapid cand ai un buton in LockScreen iar in iOS Apple a imbunatatit viteza de deschidere a camerei si de captare a pozelor. Cei de la 9to5mac sustin ca iOS 5 va aduce imbunatatiri ale performantelor aplicatiei Camera care vor face din iPhone 4 terminalul cu cea mai rapida camera din lume. Daca va fi asa sau nu vom afla abia in toamna.

In postarea de pe blogul Nokia se mentioneaza cateva caracteristici ale noului terminale pe care eu unul as dori sa le vad si la iPhone : inregistrare video in format 1080p la 30 fps, autofocus continuu, dual-LED flash, automatic motion blur reduction si recunoastere faciala. Nu cred ca vom vedea prea multe dintre aceste functii in iOS prea curand insa putem sa visam la ele.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gfE3B6L-Otw[/youtube]