Apple breveteaza o noua metoda de a imbunatati camera iDevice-urilor

Un nou brevet de inventie al companiei Apple a fost publicat astazi si avem in fata noastra o noua metoda prin care Apple incearca sa imbunatateasca modul incare iDevice-urile noastre fac poze. Brevetul celor de la Apple descrie un sistem prin care terminalele noastre ar compensa inclinarea aparatului atunci cand facem o poza printr-un sistem software implementat in iOS. Practic Apple ar putea implementa un sistem care ne va ajuta sa facem poze bune indiferent de felul in care este inclinat terminalul sau de perspectiva din care facem noi pozele. In iOS 5 Apple a implementat in aplicatia Camera un sistem numit grid lines ce consta in impartirea ecranului in mai multe unitati care ajuta utilizatorii sa isi aranjeze in ecran obiectele carora doresc sa le faca poza. Sistemul propus de Apple prin noul brevet ar functiona asemanator si ar modifica pozele inainte ca ale sa fie salvate efectiv in terminal iar rezultatul final va fi o poza perfect aliniata care probabil nu va necesita nici un fel de modificari ulterioare.

may include an image sensor, a memory coupled to the image sensor, an orientation measurement device coupled to the image sensor, and a distance measurement device coupled to the image sensor, where the image data may be stored in the memory along with a measurement from the accelerometer and along with a measurement from the distance measurement device

In explicatiile tehnice oferite de catre Apple se explica faptul ca senzorii din interiorul iDevice-urilor ar putea fi folositi pentru a ajuta la modificarea pozelor dupa inregistrarea de catre utilizator. Accelerometrul, giroscopul sau GPS-ul ar putea fi folosite pentru a compensa efectul de inclinare al terminalulu in timpul inregistrarii pozelor insa deocamdata totul este prezentat doar teoretic. Probabila cest brevet de inventie nici nu va ajunge sa fie folosit de catre Apple insa este interesant de stiut ca se lucreaza la el.