Apple ar putea lansa un nou model Mac Pro cu 16 core-uri

Cei de la 9to5mac au reusit sa obtina cateva documente interne ale Apple in care se detaliaza lansarea unui nou model Mac Pro cu : 6, 8, 12 si 16 core-uri. A trecut aproape un an de zile de cand Apple nu a mai lansat o noua versiune a Mac Pro si se pare ca vara aceasta va fi dedicata actualizarii unei bune parti a produselor disponibile in oferta companiei. Noua versiune va aduce probabil platforma Sandy Bridge in Mac Pro plus desigur noua tehnologie Thunderbolt deci o achizitie acum ar fi mai mult decat indicata daca aveti un model mai veche de care nu mai sunteti multumiti .

Se pare ca Apple a inceput deja sa preagateasca lansarea noii versiuni si este posibil ca in luna iulie, inainte sau dupa lansarea OS X Lion sa avem si o noua serie Mac Pro.

4 COMENTARII

  1. 6, 8, 12 si 16 core-uri, cam sf asa ca raman la Star Trek pana pun baietii astia procesoare de servere in mac-uri. Asta in conditiile in care este un produs orientat catre home user.

  2. @Flo: Mac Pro vin toate cu procesoare Intel Xeon pentru servere și nu sunt orientate (numai) către utilizatorii casnici (există chiar și o versiune de Mac Pro Server).

    @djcata: Cum să nu aibă aplicații? Te-ai informat înainte de a comenta? Ai citit că funcția Grand Central Dispatch din Mac OS X Snow Leopard (cu care vine orice Mac Pro) permite oricărei aplicații de Mac să ruleze pe toate nucleele? Hai să nu ne dăm cu părerea “în stil prezidențial”, fără să ne informăm înainte de a spune ceva.

  3. Foarte tare, pacat ca au niste preturi astronomice, si numai pt home useri nu sunt :)) Un Mac Pro isi merita banii mai ales daca faci bani cu el, sau poate pentru jocuri daca te dau banii afara din casa 😛 Pentru home useri ar fi imac-ul.