Software update-urile pentru iOS 5 vor functiona si prin 3G

Functia Software update OTA a iOS 5 ne permite sa instalam o noua versiune a iOS direct din terminalele noastre. Initial se prezuma ca aceasta functie va necesita o conexiune Wi-Fi pentru a descarca update-urile pentru iOS insa iOS 5 beta 2 permite instalarea update-urilor si folosind o conexiune de date 3G. In fisierele de sistem ale iOS 5 beta 2 au fost gasite informatii care indica acest lucru insa daca aveti aceasta versiune a iOS instalata atunci puteti verifica singuri functia Software update si veti vedea ca serverele Apple sunt interogate chiar si in prezenta unei simple conexiuni 3G.

Bazandu-ne pe informatiile din iOS 5 beta 2 putem trage concluzia ca doar anumite update-uri vor fi descarcate si instalate prin intermediul unei retele 3G in timp ce altele vor necesita o conexiune Wi-Fi. Probabil update-urile minore precum 5.0.1/2/3 vor putea fi instalate prin 3G insa pentru un update important precum iOS 5.1/5.2 va fi nevoie de o conexiune Wi-Fi. Pe langa aceste limitari Apple va impune si altele privind nivelul bateriei disponibile si a spatiului disponibil in terminal, adica va trebui sa avem un anumit procent din baterie disponibil si un anumit numar de MB disponibili pentru a descarca si instala update-ul.

This update requires a Wi-Fi network connection to download. This update requires at least %i%% battery, and 500 MB of available storage.

Apple pregateste multe noutati pentru noi, speram doar ca ele nu vor fi impuse, adica update-urile nu se vor face automat si noi vom fi atentionati doar cand terminalul este gata sa se reseteze si sa le instaleze.