Prima Pagina Apple iOS este mai sigur decat Android conform celor de la Symantec

iOS este mai sigur decat Android conform celor de la Symantec

Celebra companie Symantec, producatoarea arhicunoscutului Norton Antivirus, a facut o analiza a sistemelor de operare iOS si Android OS care a avut drept scop analizarea sistemului de securitate implementat in ele. Intr-un raport publicat zilele trecute, Symantec a afirmat ca sistemul de operare iOS este mult mai sigur decat Android OS, oferind si cateva exemple in acest sens. iOS este mai bine protejat impotriva atacurilor malware, impotriva atacurilor care au drept scop preluarea datelor din terminal insa sistemul celor de la Apple s-a dovedit a fi foarte “rezistent” si in ceea ce priveste limitarea accesului aplicatiilor 3rd party sau criptarea datelor. Cei de la Symantec sustin ca Android OS a depasit iOS la un singur capitol, izolarea accesului aplicatiilor unde Apple are din pacate un nivel de securitate moderat.

Cei de la Symantec isi continua raportul spunand ca iOS nu este vulnerabil la virusi sau programe de tip “worm” insa Android OS are un nivel de securitate nesatisfacator in acest domeniu. Totul se termina cu protectia impotriva partajarii datelor privind SMS-urile si locatiile unde iOS este declarat a fi mult mai bine echipat in ceea ce priveste protectia datelor. In concluzie cei de la Symantec au readus in discutie cateva lucruri pe care toata lumea le stia deja, Android OS nu este la fel de bine securizat precum iOS, dar oare cat conteaza acest lucru?

 • Funny

  Social engineering attacks = utilizatorii sunt la fel de proşti lol

 • prN

  Cam asta e politica celor de la Symantec:au facut o analiza a celor 2 sisteme(pentru iphone oricum n-aveau de ce sa produca antivirus) si rezulta ca androidu are grave probleme de securitate dar ,soc, ei au facut un antivirus special pentru asa ceva asa ca voi,utilizatori de android,cumparati-l ca nu cumva sa fiti atacati de viermii interstelari.
  Au vrut doar sa isi extinda activitatea si in domeniul smartphone-urilor,piata sa inteleaga ca are nevoie de serviciile celor de la symantec si uite asa toata lumea e fericita.

 • Tim

  @PrN
  Corect. O manevra mai mult decat evidenta

 • Doc

  Realitatea, cu sau fara Symantec, este asa cum se spune! Pentru ca a creea un produs trebuie sa ai o necesitate – securitatea datelor, urmare a unor vulnerabilitati, iar tu daca vrei securitate atunci ti-o asiguri cu un astfel de produs. Deci, analiza cu manevra, fundamentata… cade 😀

 • Claudiu

  Cred ca ar trebui sa stabilesti o categorie noua pe site, “Sherlock” pentru stiri ca asta si aia ca “mai apare un nou ipod touch candva” :))

 • Tigris Regalis

  S-a confirmat oficial ceea ce se știa de mult: Android este varză (din nou!) și în ceea ce privește securitatea … Încă o confirmare că Google este noul Microsoft. Trist.