Prima saptamana cu Samsung Galaxy S II

Cu ajutorul celor de la evoMAG am intrat in posesia unui Samsung Galaxy S II, cel mai bine vandut smartphone Android la ora actuala. Timp de o saptamana voi face anumite comparatii intre iPhone 4(pentru ca acesta este varful de gama al Apple si se vinde acum in magazine) cu iOS 4.3.3 si iOS 5(pentru ca va fi disponibil in viitorul apropiat) si Samsung Galaxy S II. Terminalul este rapid, are un design care mie unul nu imi place iar constructia da impresia unui telefon ieftin si nu a unui smartphone de cateva sute de euro.

Android-ul imi aduce aminte de Symbian cand vine vorba de navigat prin meniurile de setari sau prin lista de aplicatii si trebuie sa recunosc faptul ca de mult nu am mai auzit shutter-ul camerei deschizandu-se cand pornesc aplicatia Camera sau comut din video in photo mode. Pana acum Samsung Galaxy S II m-a uimit in mod placut doar la rapiditatea cu care incarca site-urile web dar am primit dispozitivul abia acum o ora. Imi place faptul ca experienta de navigare in paginile web nu este afectata de continutul flash insa modul in care sunt afisate clipurile video lasa de dorit. Voi incerca sa acopar cat mai multe diferente si asemanari dintre iOS/Android, iPhone 4 si Samsung Galaxy S II insa nu voi face un review dispozitivului.

Daca doriti sa testez ceva anume sau doriti sa aflati ceva anume despre terminal va rog sa lasati un comentariu. Le multumesc din nou celor de la evoMAG pentru oportunitate.

64 COMENTARII

  1. Corect legat de design, cu siguranta e altfel. Cred ca e si chestie de obisnuinta, dupa ceva timp de utilizare mi se pare ca “sta bine” in mana si ca poate fi folosit fara probleme cu o singura mana. De baieti… 🙂

  2. E chiar ok telefonul. Ce imi place la el tine de aspectul fizic adica este foarte usor si subtire in comparatie cu iphone 4.

    In rest raman fan dedicat iphone 4.
    Inainte sa il incerc eram de parere ca samsung-ul a depasit apple. Insa dupa o zi de utilizare a galaxiei sunt de parere am facut o alegere foarte buna alegand IOS-ul.

    @aurel iphone ul 4 are o receptie mai buna la semnalul wi-fi.In schimb samsungul are o receptie mai buna la semnal-ul dat de carrier.

  3. sint curios cite crash-uri de soft vei avea la testele comparative ale aplucatiilor pe care le vei instala….abia astept un raspuns

  4. @ Calin, daca te ajuta, nu am avut niciun crash pe el, in o luna si un pic. Pe nimic, de la Asphalt 6 si Angry birds si pana la…Browser web. Si nu, nu consider SGS2-ul telefonul perfect. 🙂

  5. Zaone se vede ca mergi mreu pe premiza ca iPhone nu poate fi intrecut ne niciun alt smartphone.Eu nu inteleg atunci de ce mai vorbesti de altele,cand din partea ta aduci doar critici.Telefonul asta are tefnologii inca neimplementate in vreun smartphone de la Apple si am sa ti le si enumar; Flash,NFC,USB-OTG(tehnologie ce permite partajarea continuturilor de pe USB stick-uri si a HDD-urilor extrerne,ba din contra se poate utiliza si un mouse sau o tastatura),WiFi direct,DNLA,camera frontala de 2MP,procesor de 1.2 ce poate ajunge la 1.4 prin overclock iar la celalalt model de samsung Galaxy s2 asteptat in septembrie cu procesor de 1.4 acesta poate atinge viteza de 1.6ghz…..mi se pare cel mai tare smartphone a momentului Iar spre surprinderea ta iti spun ca un HTC HD2 e cu mult peste iphone 4,ajungand sa booteze peste 4 OS-uri cine nu crede sa caute pe net E cel ma tae smartphone produs vreodata.

  6. @Calin: Deocamdata a murit aplicatia YouTube o data.
    @Claudiu: Nu inteleg glumita ta.
    @Cosmin2310: Daca o sa vreau 4 sisteme de operare diferite care ruleaza prost caut HTC HD 2. Sunt multe lucruri interesante in SGS 2 insa asta e doar un articol de prezentare in care am vorbit despre ce am testat. Nu am spus nicaieri ca e mai slab decat iPhone 4 asa ca nu stiu de ce a “copt” mintea ta articolul de mai sus bazat pe absolut nimic solid dar trecem mai departe.
    @cucubau: Will do.

  7. @Cosmin cu ce ma incanta ca are NFC in el, daca tu de abia gasesti 2-3% dispozitive care sa fie compatibile cu aceasta tehnologie, de ce as folosi un mouse pe un smartphone (wtf!?). daca ar fi atat de grozav, de ce samsung mai scoate unul in toamna si mai grozav, where is the point? adica de ce nu epuizeaza sgs gs2 si dupaia scot 3, asa daca tot scot unul la 4-5 luni ..

  8. Ciprian C …asta e un lucru bun,la hardware stiu ca sta excelent dar vroiam sa stiu daca sistemul stabil si aplicatiile,e genial pt gps,citit si poate pt jocuri,dar daca sistemul e slab si plin de bug-uri atunci degeaba e,dar asa cum ai spus pina acum e ok,ar fi bine sa fie si de acum incolo…pt concurenta,atit soft,hardware cit si pret..:)))

  9. @ Zaone, ajuta-ma te rog cu cateva info despre device-ul pe care il testezi, in speta versiune banda de baza, core version si numar versiune (gingerbread.bvke2 sau cum este, ce e dupa punct ma intereseaza) si, eventual, daca reusesti sa intri, CSC-ul. Multumesc. 🙂 Doar ca sa inteleg ce folosesti.

  10. nu e chiar on topic, da’ ….

    la HTC aveam un fel de autofill la nr de telefoane. la iphone 4 e asa ceva? adica: faci 0722- si el completeaza cu o lista: vasile, gigi, ionica etc. apoi mai fac o cifra, si lista se restrange, si tot asa.

    on topic: sunt tare curios de baterie. e motivul pt care am ales iphonu, desi nu suport apple (multumita unor exemplare de faniboy)

  11. @Calin, aleluia, ma bucur ca nu las impresia gresita. Desi am SGS2 si imi place la max, nu o sa fiu atat de ingust incat sa nu vad si minusuruile. Pan`la urma nu s-a gasit device-ul perfect, iar daca asta e perceptia, ei bine device-ul perfect nu e decat rezultatul campaniilor de marketing perfecte. Si, slava domnului, baietii de la apple stiu ce e ala maketing.

    Daca vreti, trec cu liniuta si minusurile. :))

  12. nuu are nimic ca sa para smartphone sgs2 asta adik are exact materialele proaste de design ca oricare alt samsung nu poti sa zici ca arata bine ,e jalnic oameni buni arata exact ca oricare alt telefon de duzina iar androidu ala dupa parerea mea nu poate fi comparat cu iOS!!

    @claudiu daca vruiam sami cumpar o paleta de tenis cu siguranta alegeam htc hd2 ala care nu are loc pe noptiera ca sa nu mai zic de buzunar , probabil posesorii de htc isi achizitioneaza si un rucksac sa poata cara dispozitivele cu ecran.cand il duci la ureche zici ca ai pus tv-ul e penibil…!!

  13. @Adrian Nu se numeste autofill ci smart dialing, daca ai jailbreak facut cauta kuaidial pe net (NU in cydia),adica varianta .deb, face treaba excelenta

  14. Foarte ciudat. Sigur e IMEI-ul corect? *#272*IMEI#

    Later: am vazut, greseala mea, intre ultima steluta si diez tre`sa fie IMEI-ul

  15. Salut. eu detin un iphone 4 si sunt curios sa incerc si eu platforma android, dar ma intereseaza cum se aude mp3 playerul la casti. eu ascult foarte mult muzica si sunt curios daca e macar lafel de bun, galaxy S e net inferior iphone 4 la muzica in casti. astept un raspuns. Multumesc mult. O zi buna in continuare si tineti-o tot asa, e super site-ul!

  16. parerea mea…daca tot vreti sa faceti comparatie intre telefoane…facetio cu acelas sistem de operare,adica sg2 cu htc sensation si tot asa,pt ca se modifica cu tot datele problemei cind ai si 2 telefoane diferite si 2softuri diferite,din pacate pt apple ei produc si una si alta,asa ca nu poti compara ce poate un telefon cu el insusi,dar pe android da

  17. @ Bogdan, problema sunt castile. Sunt…ok, dar cam atat. Chipsetul audio difera de la SGS la SGS2, 1 avea Yamaha, 2-ul are…imi scapa acum 🙂

    later edit: Invers, SGS2-ul are chipset Yamaha, SGS1 are Wolfson. Mie mi se pare ok sunet-ul, si sunt audiofil prin definitie. 🙂 Dar nu folosesc castile stock. Ce mi-a placut la alea stock e ca vin cu 3 dopuri de size-uri diferite, e un criteriu f important pentru mine, alea “standard” de obicei nu imi vin… Despre casti, sunt aceleasi ca la SGS 1.

  18. Ok, daca tot am o avalansa de postari pana acum, o sa adaug cateva olusuris si minusuri. SGS2-users, astept completari. La fel, zaone, poate poti compara cu ce am gasit eu si vedem ce se confirma si ce nu.

    Plusuri:
    +procesor extrem de puternic, nu am reusit sa-l pun in dificultate cu nimic, desi am rulat in paralel multe aplicatii, in combinatii care ar ingenunchea alte platforme
    +ecran excelent, continutul HD se vede fenomenal. In soare este, de asemeni, vizibil
    +camera foto foarte buna, calitate impecabila a pozelor; filmare HD la 1080p. cred ca e suficient 🙂
    +flash
    +NFC. desi se poate argumenta ca nu este foarte extins, e o tehnologie care se va dezvolta iar faptul ca il are deja e un plus pentru telefon. Argumentele gen “la ce iti foloseste” e deplasata, nu e acelasi gen de “la ce iti foloseste” pe care l-ai adresa unui FDD pe un computer modern

    -bateria este supusa unui stress puternic. rezista o zi, o zi jumate, daca vrei sa il si folosesti
    -am intalnit o problema ciudata, uneori volum maxim nu e, de fapt, volum maxim, se aude putin mai incet. Aici banuiesc ca are legatura atat cu nivelul bateriei, de obicei se intampla cand bateria scade sub X%. Desi cred ca si cei de la Orange au un cuvant de zis, sunt convins ca si-au bagat mainile pana la coate in soft (sfat: luati unbranded). Cam atat…

  19. @zaone, sa faci si o comparatie “face to face” adica sa pornesti anumite aplicatii si jocuri in acelasi timp pe ambele terminale (SGS2 si I4) sa vedem care incarca mai repede, la fel si internet browser. Ar mai fi viata bateriei pe wifi si 3G. De asemenea sa gasesti un joc, acelasi joc cu grafica mai avansata si pentru IOS si pentru Android sa vedem pe care merge mai fluid, asta daca se poate.
    Mersi

  20. Eu cred ca nu ar trebui sa comparati iPhone 4 cu SGS2. SGS2 e o generatie mai noua de telefon, cu un hardware mult mai puternic si tehnologii mai noi. Altfel or sa apara tot timpul, afirmatii de genul – la ce imi trebuie aia sau la ce imi trebuie cealalta.
    Nici macar consumul de enrgie nu se poate compara in cazul unui display de 4,3 si unul de 3,5.
    Cat despre Android, cel putin de la Froyo 2.2.1 nu mai are lag – asa ca nu se mai pune in discutie. In rest trebuie doar sa te obisnuiesti cu el.
    Un atu foarte puternic la Android sunt romurile custom, care au o gramada de tweak-uri integrate, nivel mare de customizare si tot soiul de teme.
    Flash cu root si tot ce e nevoie dureaza max 10 min chiar pt un incepator.

  21. daca se face test doar pt performanta telefonului fara softuri,nu,adica pt mine e irelevant ios vs android,daca se face pt soft vs soft andoidul e pa….::)))

  22. In cazul asta ce rost mai au orice comparatii. Daca telefonul asta e nou si celalat e vechi atunci e clar ca sta nou e cel mai bun, nu are rost sa mai comparam, se stie!

  23. Comparati cu SGS1 – sunt mai din aceeasi categorie . Si SGS1 ruleaza Gingerbread 2.3.4 si cred ca sta cu succes in fata iPhone 4.

  24. Mersi, guest. Ma interesa o recomandare de custom rom pt sgs2, as vrea sa scap de branding-ul Orange si vreau sa strang ceva pareri. Poate chiar fara root.
    @zaone, cum adica nu te-a gasit gps-ul. Mie imi functioneaza flawless chiar si in zone fara acoprire celulara.

  25. pt ce… atata agitatie. sunt 2 sis de operare diferite. restul tine doar de preferinte. pt cei care nu au avut posibilitatea sa testeze androidul macar o luna, va spun ca nu e nimic nemaipomenit…. zice cineva ca are NFC… asa si?!… te rog sa-mi spui ca o sa pastrezi acest tel inca 2 ani cel putin ca sa poti sa mergi prin europa si sa poti beneficia de NFC… ca in romania sigur nu o sa ai parte de el in urmatorii 4 ani. totul tine de preferinte.
    eu sunt foarte multumit de camera de pe iph 4, de cum ruleaza sis de operare s.a.m.d… am mai spus de multe ori ca am avut inca de la inceputuri android si am tot jonglat de-alungul timpului cu cele 2 sis de operare, pana cand mi-am dat seama ca ceea ce ofera apple e suficient pt mine… cand androidul o sa ruleze numai pe anumite telefoane cu specificatii clare ( ecran de … , procesor de… , baterie de…. , rami )…atunci am sa trec inapoi la android sa vad diferenta. aceste lucruri conteaza foarte mult pt cei ce produc aplicatii si jocuri…si in final cel care are de castigat e beneficiarul telefonului… exact cum e cazul celor de la lg cu optimus 3d… practic au cel mai bun procesor… dar androidul inca nu recunoaste puterea maxima a acelui procesor… deci v-a rula la cat il lasa sis de operare sa ruleze…

  26. deci cel mai ok e ca Zaone sa instaleze cel mai bun soft al momentului indiferent ca e ultimul sau oricare dintre cele aparute,cu aplicatii care mai de care si sa aflam care sint plusurile si minusurile,eu cam asta astept…si bineinteles daca vrea poate sa faca si o comparatie cu ios,mod de rulare,actionare…ar fi super…:)))

  27. dupa mine androidul are cateva probleme care il trag in jos. am avut mai multe telefoane cu android, de la G1 la galaxy s (primul)… intre ele am avut si alte telefoane, cel mai mult blackberry si iphone. acum am ramas la iphone 4 pentru simplul motiv ca se muleaza cel mai bine pe nevoile mele (de la hardware la software). la galaxy s mi-a placut ecranul, la nexus one calitatea constructiei, la blackberry 9700 mi-a placut tastatura si bateria. acum…revenind la android, dupa mine cea mai mare problema este frgmentarea platformelor hadrware. la care adaugam ca sunt scoase pe bada rulanta. e de inteles faptul ca producatorii vor sa acapareze piata cu telefoane android, dar multe dintre ele sunt destul de proaste din punct de vedere calitativ, ca sa nu mai zic de faptul ca multe, extrem de multe sunt urate cu spume :P. galaxy S2 mi se pare telefonul cu android al anului. pana si samsung a reusit sa puna un rom destul de ok si stabil. a cucerit multi oameni si pe buna dreptate, isi merita laudele. dar chestia este ca nu poate fi comparat cu iphone 4 – fac parte din generatii diferite, ruleaza platforme diferite, hardware-ul este 100% diferit din orice aspect ai privi. dupa mine nici macar ecranul nu l-as compara pentru ca sunt tehnologii diferite. in orice caz, este o placere sa lucrezi pe amandoua. fiecare om are gusturile si nevoile sale.
    @Ciprian C – nu se duce garantia daca pui un rom custom pentru ca poti reveni oricand la cel stock cu odin fara a avea vreo urma ca a fost root-at sau schimbat rom-ul cu unul neoficial.
    @zaone – pentru un rom custom cel mai bine cauta pe forum.xda-developers.com si vezi care ti se pare mai ok. daca ai nevoie de ajutor in a intelege detaliile de pe acolo, ma poti intreba ca am ceva experienta cu rom-urile custom de la vechiul galaxy. (redman1987_2005)

  28. Da, cu adevarat, exista fragmentare la Android, dar cu urmatorul sisten – Ice Cream Sandwich – Google va incerca unificarea – adica un Android care sa ruleze pe toate terminalele.
    Ceva in genul Windows care poate rula pe orice platforma hardware. Este o treaba grea, necesita un efort imens si le doresc sa reuseasca.
    Trebuie inteles ca suportul pt hardware face un sistem de operare sa fie adoptat de multi utilizatori si nu restrictionarea hardware-ului, cum face Apple.
    Bineinteles ca restrictionarea presupune mult mai putina munca de programare si contestabil, mai multa stabilitate.Dar stabilitatea nu mai e o problema in cazul uni sistem bine facut – vezi Win7 si acum Win 8. Restrictionarea software si de conectivitate, de asemenea indeparteaza utilizatorul.
    Eu ii inteleg pe Apple, ca vor sa ofere un sistem cat mai bun – dar pretul e prea mare, cu atatea lucruri sacrificate.
    Pana la urma, fiecare isi cumpara ce isi permite si ce crede ca ii place mai mult – combinatie de hardware+software+design. Dar per total Androidul va fi mult, mult mai utilizat ca iOS, la fel cum Windows e mult mai utilizat decat MacOS.
    Suprematia temporara a iOS a fost data de lipsa concurentei , dar nu mai e cazul.

  29. Sigur nu raman urme? Auzisem de un soi de counter existent in s2 care ar retine de cate ori a fost flash-uit. Dar cum sunt relativ nou in ale androidului, e posibil sa gresesc…

  30. Eu am ambele: iP4 si SGS2. Ambele mi se par foarte reusite. Fiecare dintre ele are anumite plusuri fata de celalalt, nu neaparat la acelasi capitol. Comparatia intre ele mi se pare inutila, sunt mere cu pere. Cel mai mare minus la iP4 mi se par restrictiile (no external card, iTunes, no bluetooth exchange, greutate cam mare). La SGS2 cele mai mari minusuri ar fi dimensiunea si unele aspecte din meniu (de ex dupa un apel primit nu se reblocheaza singur).

  31. E destul de greu de comparat iOS cu Android deoarece iOS ruleaza pe un singur telefon si este optimizat pt el ,pe cand Android ruleaza pe mai multe platforme…….sa vad cum ar fi iOS daca ar trebui sa ruleze pe mai multe tipuri de hardware si atunci mai discutam…..cat despre ecran mi se pare mic asta de la iPhone …dupa ce m-am jucat putin cu SGS 2 ,HTC-uri si LG-uri (in magazinele de telefonie) mi se pare mic ecranul de la iPhone4….cred ca 4 -4.5 cam asa trebuie sa fie un smartphone modern

  32. telefonul este genial…nici nu puteam sa imi iau ceva mai ok! Camera este super faina…livestreamingul la fel! E ceva ce trebuie neaparat sa ai daca esti impatimit cu aplicatiile jocurile, tot ce inseamna multimedia!