iPhone 5 va fi mai subtire si mai usor decat iPhone 4, va avea camera de 8 megapixeli

Wall Street Journal a reusit sa obtina informatii privitoare la viitorul model de iPhone pe care Apple urmeaza sa il lanseze in toamna acestui an. Informatiile vin de la surse din interiorul companiilor partenere ale Apple si se pare ca noul dispozitiv va fi produs in 25 de milioane de exemplare pana la sfarsitul anului. Cei de la Wall Street Journal sustin ca iPhone 5 va fi mai subtire decat actualul model de iPhone dar va avea si o camera de 8 megapixeli integrata care cel mai probabil va fi capabila sa filmeze in format HD 1080p. Informatii despre design-ul dispozitivului nu se cunosc insa se presupune ca nu vor exista schimbari din aceasta privinta.

TAIPEI—Apple Inc. has placed orders for key components used in a next-generation iPhone it is preparing to launch sometime in the third quarter, according to people familiar with the situation.

According to some suppliers of components to Apple, the new version of the iPhone is expected to be thinner and lighter than the iPhone 4 and sport an 8-megapixel camera. One person said the new iPhone will operate on Qualcomm Inc.’s wireless baseband chips.

Aparent noul dispozitiv este mai greu de fabricat decat iPhone 4, este mai usor si va folosi chip-ul baseband al celor de la Qualcomm. Nu se stie daca vorbim despre chipul world mode care ar permite utilizarea terminalului pe orice retele GSM deci nu va asteptati inca la acest lucru. Noul dispozitiv urmeaza sa fie lansat in luna septembrie a acestui an insa productia va incepe in luna august.

Avand in vedere ca iPhone 4 a fost mai subtire decat iPhone 3GS si iPad 2 mai subtire decat iPad, este posibil ca iPhone 5 sa fie cel mai subtire iPhone lansat pana acum pe piata din mooment ce tendinta producatorilor de smartphone-uri este de a subtia cat mai mult design-ul.