Cum mi-a \”omorat\” iTunes iPhone-ul si cum am rezolvat problema

Ieri aveam un iPhone 4 cu iOS 4.3.3 si jailbreak facut cu redsn0w. In ideea de a face update la iOS 5 beta 2, din nou, am deschis iTunes si in naivitatea mea nu am introdus terminalul in DFU Mode, apoi am pus iTunes sa faca restore. iTunes a verificat cuminte ipsw-ul, a verificat sa vada daca Apple ii da voie sa mi-l instaleze si apoi mi-a blocat la fel de linistit iPhone-ul. Cand iTunes pregatea iPhone-ul pentru restore, de fapt l-a blocat in asa fel incat nu puteam sa il mai deschid sub nici o forma. Terminalul nu era in Recovery Mode, nu era in DFU Mode, calculatorul nu il mai cunostea insa el se incarca daca il conectam la o sursa de energie.

Desigur ca am incercat diverse combinatii de Lock + Home pana m-am cam plictisit si m-am resemnat gandindu-ma ca va trebui sa il trimit la Bucuresti pentru a fi schimbat. Inainte de a ma da batut l-am intrebat pe Xchris(“posesor” de service GSM) prin ce metoda as mai putea readuce iPhone-ul la viata. Desigur ca raspunsul sau a fost simplu, trebuia sa deconectez bateria terminalului pentru a reseta bootloader-ul care aparent se blocase. Dupa 10 minute in care am desfacut suruburile iPhone-ului folosind o surubelnita improvizata si 2 ore de asteptare pana s-au descarcat condensatorii, am reusit sa repornesc iPhone-ul fara nici o problema.

Nu stiu de ce iTunes l-a blocat complet insa stiu ca daca nu l-as fi desfacut acum trebuia sa il trimit la garantie unde probabil mi l-ar fi schimbat fara sa il mai deschida. Este prima oara in 2 ani de zile cand reusesc sa “brick-uiesc” un terminal iPhone si pentru mine mitul care spune ca un iPhone nu poate fi “bricked” a murit. Ii multumesc lui Xchris ca m-a ajutat si voua va spun sa aveti grija cand faceti restore la versiuni beta ale iOS pentru ca s-ar putea sa intalniti o problema asemanatoare iar daca o intalniti stiti cum sa o rezolvati fara a trimite iPhone-ul in garantie.

PS: Aceasta a fost prima oara cand am desfacut un iPhone si procesul este foarte simplu daca ai ustensilele corespunzatoare.