Apple incearca sa blocheze vanzarile terminalelor HTC in SUA

Dupa procesele introduse impotriva celor de la Samsung, Apple doreste acum sa blocheze si vanzarile terminalelor HTC in SUA. Apple a introdus o cerere la Comisia de Comert International din SUA in care cere blocarea vanzarilor anumitor terminale HTC care ruleaza Android OS. Desigur ca aceasta blocare a vanzarilor se limiteaza doar la teritoriul american, acolo unde Apple are o cerere identica introdusa impotriva celor de la Samsung pe care i-a acuzat ca ar fi copiat mai multe elemente din iOS si design-ul iDevice-urilor.

Apple on Monday filed a new patent complaint with the International Trade Commission looking to block the sale of several HTC devices it claims infringe on its patents, Bloomberg reports.

In ultimul sfert fiscal HTC a avut un profit record de 608 milioane de dolari si se pare ca Apple doreste sa limiteze veniturile celor de la HTC prin aceasta cerere. Desigur ca sansele de a avea castig de cauza si de a bloca vanzarile terminalelor HTC sunt mici insa Apple trebuie sa incerce pentru a arata ca nimeni nu scapa usor daca ia decizia de a copia design-ul unui iDevice atunci cand produce un nou smartphone. Daca mergem pe acelasi trend inseamna ca in curand ar trebui sa vedem masuri asemanatoare luate de catre Apple impotriva unor producatori precum LG sau Sony Ericsson.