Husele Smart Cover genereaza profit de sute de milioane de dolari pentru Apple

Husele Smart Cover au fost lansate de catre Apple impreuna cu tableta iPad 2 in martie insa genereaza profit de sute de milioane de dolari pentru compania din Cupertino. Un analist american a facut un calcul din care reiese ca Apple incaseaza peste 300 de milioane de dolari din vanzarea huselor Smart Cover la un pret mediu de 40$(pretul echivalent al versiunii din poliuretan) iar jumatae din acea suma este profit. El a estimat ca 90% dintre tabletele iPad au fost achizitionate cu o husa Smart Cover iar in ultimele 3 luni si pastrand pretul mediu de 40% Apple a incasat 300 de milioane de dolari din vanzarea acestor accesorii.

We have visited a number of stores to observe customer buying behavior. We believe there is a very high correlation between sales of iPads and sales of Apple’s iPad covers. With a sales price of approximately $40/unit, and likely 50% gross margins, we believe that iPads can provide a lift on ASPs and gross margins. If we assume that 90% of iPad sales in the June quarter include Apple’s covers, then this would add about $300 million in revenue and $150 million in gross profit, or 60 basis points (bp) to gross margin.

Daca stam sa ne gandim ca jumatate din acea suma reprezinta profit pur atunci intelegem de ce Apple are bani sa se joace prin instante. Din pacate pentru noi Apple castiga bani frumos la toate produsele sale, de exemplu diferenta dintre un iPhone 16 GB si unul de 32 GB este de 100$ iar Apple explica aceasta diferenta prin faptul ca mediul de stocare este mai scump. In realitate Apple plateste doar cu 15$ mai mult pe un FLASH Nand de 32 GB insa noi platim 100$, deci Apple ia 85$ profit numai din aceasta vanzare si teoria se aplica si la tablete iPad.

In concluzie, accesoriile aduc foarte multi bani companiei Apple iar profitul se dovedeste a fi printre cele mai mari din industrie.