Video: Serviciul Ovi Maps disponibil acum pentru iOS si Android

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=quMdtOJyQaQ[/youtube]

Ovi Maps este serviciul de mavigatie prin GPS a celor de la Nokia care au incercat sa faca ceva asemanator Google Maps insa serviciul a fost initial dedicat exclusiv posesorilor de terminale Nokia. Avand in vedere ca Nokia este intr-o situatie financiara nu prea fericita, se pare ca versiunea HTML 5 a Ovi Maps este acum disponibila si pentru posesorii de terminale iOS si Android OS. Serviciul in sine are functii asemanatoare cu cele disponibile in Google Maps insa in ceea ce priveste nivelul de detaliere al hartilor, Google Maps ramane deocamdata cea mai buna sursa gratuita.

Serviciul Ovi Maps poate fi accesat numai prin intermediul site-ului web http://m.maps.ovi.com/ care preia informatii despre locatia noastra prin intermediul browserului Safari. Localizarea se face la fel de bine precum in cazul aplicatiei Maps din iOS, cel putin la mine nu au fost diferente cu privire la coordonate. Eu unul prefer in continuare Google Maps deoarece hartile pentru Romania sunt mult mai detaliate in zona unde locuiesc eu dar poate pentru voi situatia este diferita.

5 COMENTARII

  1. Google Maps e … caviar, pe langa Ovi Maps care e … margarina ! Cel putin asa le percep eu acum. Poate pe viitor isi vor imbunatatii hartile, deocamdata … slabe rezultate. (Arad)