Mac OS X Lion poate fi reinstalat direct de pe internet prin Recovery System

Cei de la 9to5Mac au reusit sa obtina un screenshot care prezinta informatiile despre Mac OS X Lion primite de catre angajatii Apple Care din magazinele Apple. Dintre acestea, cel mai important este noul Recovery System pentru Mac OS X Lion care ne va permite sa instalam sistemul de operare direct de pe internet din Recovery System folosind desigur o conexiune de internet. Pentru a intra in Recovery System trebuie doar sa apasam Command + R la boot, Mac-ul va intra in Recovery si de acolo vom putea alege sa instalam intregul sistem de operare de pe internet.

Functionalitatea noului Recovery System nu se limiteaza doar la aceasta optiune deoarece vom putea instala un backup din Time Machine sau vom putea verifica, sterge repara sau repartitiona hard disk-ul folosind acelasi sistem. Noua functionalitate este foarte interesanta dar si foarte importanta deoarece Mac OS X Lion va fi disponibil doar in Mac App Store deci nu vor exista DVD-uri in magazine iar o reinstalare implica redescarcarea sistemului de operare. Un asemenea proces se va dovedi a fi foarte laborios pentru ca a descarca peste 3 GB de date printr-o conexiune de internet dureaza foarte mult.

Alternativ vom avea mai mult ca sigur posibilitatea de a face stick-uri USB cu Mac OS X Lion pentru a evida acest proces insa posibilitatea de a instala totul prin internet direct din Recovery System este intr-adevar importanta.