iPad 2 si problema backlight bleeding-ului nerezolvata inca

Acum cateva luni va spuneam ca tabletele iPad 2 produse de catre Apple au o problema foarte mare cu backlight bleeding-ul adica scaparile de lumina de pe marginile ecranului. Unii spun ca aceasta problema este perfect normala insa daca ea se manifesta precum in imaginea de mai sus atunci vorbim despre un motiv pentru inlocuirea produsului, lucru pe care Apple de altfel il si face. In ultimele saptamani au aparut zvonuri care indicau faptul ca Apple ar fi schimbat unii producatori de panouri touch tocmai pentru a scapa de problema backlight bleeding-ului iar tabletele recent fabricate ar trebui sa fie livrate fara astfel de probleme.

Unii dintre voi stiu ca in aprilie am achizitionat o tableta iPad 2 al carei ecran si probleme cu scaparile de lumina este prezentat in imaginea de mai sus. Ieri am achizitionat pentru o cunostinta o alta tableta iPad 2 de la eMag si din pacate am constatat ca backlight bleeding-ul este in continuare prezent. Nu se manifesta la fel de intens precum in imaginea de mai sus insa pe un fundal negru se observat cat se poate de bine scaparile de lumina pe marginile ecranului. Suntem in luna iulie la 4 luni distanta de lansarea iPad 2 si m-as fi asteptat ca Apple sa rezolve problema scaparilor de lumina insa iata ca lucrurile nu stau deloc asa. Tin sa mentionez ca tableta a venit cu iOS 4.3.3 instalat deci a fost produsa in ultima luna.

Nu stiu ce politica are eMag in privinta problemei backlight bleeding-ului insa Apple schimba tabletele de genul acesta fara nici o ezitare.