Mac OS X Lion, asemanarea cu iOS si marea problema de adaptare a unora

Privind imaginea de mai sus ati spune poate ca a fost facuta pe o tableta iPad daca ignoram faptul ca exista acolo jos de tot un dock si nu avem status bar. Multi lauda anumite functii ale iOS dar spun ca Apple s-a straduit prea mult sa transforme Mac OS X intr-un frate mai mare al iOS, cel putin in ceea ce priveste design-ul. Launchpad-ul din OS X Lion ofera utilizatorilor posibilitatea de a vedea aplicatiile instalate in Mac intr-un format asemanator cu iOS insa modul in care sunt prezentate aplicatiilor acolo nu este prea potrivit pentru ecrane de diagonala mare.

Daca interfata asemanatoare cu iOS nu reprezinta o problema pentru voi atunci ce spuneti de inverted scrolling? Multi dintre cei care au testat Mac OS X Lion s-au plans de inverted scrolling in principal din cauza faptului ca nu sunt inca obisnuiti cu noul mod de a face scroll pe Mac. Practic Apple a implementat in OS X Lion metoda de scroll din iOS, adica un swype in jos inseamna scroll in sus iar un swype in sus inseamna scroll in jos. Aceasta noua metoda de scroll este ideala pentru ecrane touchscreen unde miscare pare atat de naturala avand in vedere ca am fost obisnuiti de la inceput cu asa ceva insa pe Mac OS X Lion multu sustin ca nu era nevoie de asa ceva avand in vedere ca nu multi posesori de Mac au trackpad sau Magic Mouse. Din cate stiu eu acest inverted scrolling poate fi dezactivat si se poate reveni la vechea metoda de scroll.

Stiu ca exista printre voi destui care au instalat Mac OS X Lion deja pe propriul Mac si va intreb acum: care a fost experienta voastra cu OS X Lion?

UPDATE: Iata cum poti dezactiva scroll-ul inversat in Mac OS X Lion.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tbk5mF9URro[/youtube]