SSD-urile din MacBook Air vor putea fi schimbate manual de utilizatori

La scurt timp dula lansarea noilor modele ale MacBook Air s-a spus ca SSD-urile montate de catre Apple nu vor putea fi scoase si schimbate de catre utilizatori. Cei de la iFixIt au reusit sa cumpere si sa desfaca anumite modele si au descoperit ca SSD-urile pot fi schimbate de catre utilizatori daca este nevoie deci nu va trebui sa mergem la Apple pentru aceasta operatiune. Daca SSD-urile erau fixate permanent pe placa de baza atunci operatiunea de schimbare ar fi fost dificila si fara indoiala ar fi costat destul de multi bani insa asa puteti achizitiona un MacBook Air cu spatiu de stocare mai mic si ii puteti pune alt SSD mai tarziu.

Din pacate modulele RAM nu pot fi schimbate de catre utilizatori asa ca trebuie sa va decideti de la inceput de cat RAM aveti nevoie pentru ca nu veti putea adauga alte module mai tarziu. Avand in vedere ca Mac OS X Lion este un sistem de operare nou care are nevoie de mai multe resurse, din cate se pare, poate ar fi bine sa alegeti din start un model cu 4GB de RAM pentru a fi siguri ca nu veti avea probleme in viitor.

Thanks to Boros.

4 COMENTARII

  1. Ai dreptate, 2GB de ram pt Lion nu sunt suficienti. Am Mac Air late 2010 cu 2 GB de ram si dupa update merge mult mai greu, se blocheaza aplicatiile, timp de raspuns mai mare cam la orice aplicatie etc. E super ca OS, dar nu prea recomand update-ul pt cei cu 2GB de ram care nu pot fi upgradati. Ma gandesc sa renunt la Lion si sa revin la vechea varianta prin stick-ul de recovery. Ce rahat nu au anuntat ca 2GB de ram nu sunt suficienti nici macar pt email si navigare net, nu mai vb de final cut si alte aplicatii.

    Stiti ceva de un viitor update care sa rezolve consumul de resurse?

    La cei cu 4 GB ram merge bine?

  2. @Octavian: Nu poți spune că 2GB nu sunt suficienți, că totuși îți merge sistemul – într-adevăr, la Mac ne-am obișnuit ca totul să se întâmple instantaneu, orice mică așteptare este neliniștitoare (în schimb la Windows este normal să se aștepte un timp până pornește aplicația sau se execută comanda). Și la mine există ceva întârzieri la unele operațiuni, care pe Leopard și pe Snow Leopard mergeau instantaneu – de ex. afișarea rezultatelor la o căutare cu Spotlight, pentru că acum Lion încarcă și preview-uri pentru rezultate. Și am 4GB RAM și nu eram obișnuit cu nicio așteptare. Probabil update-urile următoare – 10.7.1, 10.7.2, cel târziu 10.7.3 – vor rezolva problemele de performanță prin optimizări ale sistemului de operare, până acum așa a fost (dacă-mi aduc bine aminte de evoluția Leopard și Snow Leopard). Vom vedea peste-o lună (sau două, în septembrie, când lansarea iCloud va aduce probabil un nou update pentru Lion, care cred că va include și optimizările așteptate).