Apple implementeaza un sistem de recunoastere faciala in iOS 5

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0QBLKBYrgvk[/youtube]

     In anul 2010 Apple a achizitionat compania Polar Rose, o companie suedezaa carei aplicatie o avem prezentata in clipul de mai sus. Polar Rose era specializata pe dezvoltarea tehnologiei de recunoastere faciala pentru smartphone-uri iar Apple pare a fi preluat o parte din aceasta tehnologie si pare a o fi importat in iOS 5. Mai exact, cei de la 9to5Mac au descoperit in fisierele de sistem ale iOS 5 cateva API-uri noi care au legatura cu sistemul de recunoastere faciala si care pot fi utilizate de catre dezvoltatorii de aplicatii de indata ce Apple va lansa oficial iOS 5.

        Cei de la 9to5Mac sustin ca Apple a implementat API-uri care detecteaza pozitia gurii si a ochilor unei persoane bazandu-se pe imaginea oferita de camera terminalului insa exista si un sistem de procesare a imaginilor pentru recunoastere faciala. Aparent Apple nu va face o aplicatie speciala pentru iOS 5 care sa functioneze in baza acestui nou sistem ci va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa conceapa alte aplicatii pe baza lor. Eu unul cred ca implementarea unui asemenea sistem langa un passcode ar fi de bun augur si ar creea un “buzz” favorabil pentru compania din Cupertino.

      Deocamdata avem abia primele informatii despre implementarea unui asemenea sistem de recunoastere faciala in iOS 5 si ramane de vazut ce surprize ne va aduce Apple pe viitor.