Un miliard de smartphone-uri vandute in anul 2016

    Anual piata smartphone-urilor inregistreaza cresteri importante si se pare ca peste doar 4 ani producatorii de terminale mobile vor vinde nu mai putin de 1 miliar de smartphone-uri la nivel global. Cifra este absolut colosala si mai mult decat dubla fata de cea care ar putea fi inregistrata anul acesta. Expertii financiari estimeaza ca aproximativ 420 de milioane de smartphone-uri vor fi vandute anul acesta de catre marii producatori de terminale mobile, cifra reprezentand 28% din totalul telefoanelor mobile vandute la nivel global.

Sales of smartphones will exceed 420 million devices in 2011, accounting for nearly 28 percent of the entire global handset market, according to IMS Research, the leading independent provider of market research and consultancy to the global electronics industry. With the introduction of more affordable “entry-level” smartphones, IMS Research predicts that annual sales will surpass one billion devices by the end of 2016, accounting for one of every two mobile handsets sold.

     Probabil va intrebati ce anume ar convinge atat de multe persoane sa achizitioneze 1 miliard de smartphone-uri. Ei bine raspunsul este simplu, pana in anul 2016 vor fi lansate pe piata multe modele de smartphone-uri low-end la preturi mici care vor atrage marea masa de cumparatori de telefoane mobile.  Desigur ca toti marii producatori vor inregistra cresteri substantiale in vanzari si este foarte probabil ca producatorii de smartphone-uri cu sistem de operare Android sa domine primele pozitii in topul celor mai mari producatori. Practic in 2016 vom ajunge la statistici de genul acestoar : una din 7(sau 8) persoane detine un smartphone iar din cele peste 1 miliar de terminale vandute este foarte probabil ca peste 50% sa aiba Android OS.

11 COMENTARII

  1. E timp lung pana in 2016 – 5 ani. In 5 ani un sistem de operare se trece – probabil Android nu va mai fi top. Uitati-va in urma – in perioade echivalente am vazut cresterea si decaderea altor sisteme de operare pt smartphone: Palm, Windows Mobile, RIM, Symbian, iOS.

  2. Iar Android nici macar nu a ajuns la maturitate. Like…nici pe departe… Sa-i prevezi decaderea e deja exagerat, cu atat mai mult cu cat duce in spate un numar colosal de terminale mobile… E…greu sa se duca in cap un astfel de SO… The same goes for iOS, si vorbim tot la nivel de volume…

  3. Orice companie poate avea un manager prost, la un moment dat
    care-s sansele ca 3-4 companii mari utilizatoare de android sa aiba CEO`s de proasta calitate, in acelasi timp?…

  4. Ok, explica de ce se duce iOS in jos si sper sa fie pertinenta explicatia ta si sa nu implice faptul ca Android-ul pe zeci de terminale este mai folosit. E a doua oara in 2 articole cand bagi chestia asta si sunt curios ce anume te impinge sa nu te limitezi doar la unul.

  5. Nu am ce sa explic. Vezi bine market share-ul. Pe trimestrul unu iOS a pierdut 10%, Android a castigat 15%. Pt tine ce inseamna asta ?
    De ce crezi ca iOS ar tine vesnic ? Android l-a intrecut si o sa-l intreaca si Windows Phone cam intr-un an.
    Chiar daca o sa clamezi ca sunt multe device-uri cu Android, soarta iOS tot acolo merge – o sa scada, mai repede sau mai incet pana o sa ajunga un fel de RIM, pentru unii care se considera “elita”.

  6. Ca sa intelegi mai bine – o sa aiba soarta MacOS, care nu se poate ridica peste cateva procente de piata. Si MacOS a fost la un moment dat “revolutionar” prin interfata sa grafica, la fel ca iOS. dar cu timpul nu a mai oferit nimic in plus fata de alte sisteme, ci doar in minus.
    Asta e politica Apple – cat mai putine optiuni in sistem ca sa nu cumva sa-l strici. Doar programele 3rd party ofera optiuni pe sistemele astea.