Apple nu va lansa un terminal iPhone ieftin in viitorul apropiat

       Mike Abramsky, membru al agentiei de analiza RBC Market Capitals, a discutat cu COO-ul Apple Tim Cook si CFO-ul Peter Oppenheimer despre posibila lansare a unui model de iPhone ieftin. Concluzia discutiilor a fost una simpla: Apple nu va lansa un iPhone low-cost pana cand nu va fi sigura ca va oferi o experienta noua, inovativa si total diferita fata de alte produse din aceeasi categorie. Practic din cele relatate de Mike Abramsky, Apple nu intentionteaza sa lanseze un nou terminal iPhone low-cost decat daca va reusi sa produca un dispozitiv cu care sa cucereasca piata.

After a meeting with two of Apple’s top executives, RBC Capital Markets analyst Mike Abramsky said the company’s primary requirement for launching a lower-end iPhone is whether the handset would provide an “innovative, category-killer experience.”

       Daca aceste informatii sunt adevarate atunci discutiile despre un iPhone 3GS/4 la un pret de 350$ sunt de prisos pentru ca Apple nu intentioneaza sa transforme un produs high/mid-end intr-unul low-cost. Presupun ca Apple va face un dispozitiv diferit fata de actuala linie de terminale iPhone cu care va cuceri piata low-cost insa e greu de spus cand anume va reusi Apple sa finalizeze un proiect de acest gen. Pana una alta androizii prind din ce in ce mai bine pe piata low-cost iar Apple pare mai mult interesanta de vanzarea terminalelor scumpe.