Iata cum poti administra terminalele asociate unui Apple ID inregistrat la iCloud

     De ceva vreme in iTunes exista o optiune care permite utilizatorilor sa administreze conturile iDevice-urile asociate unu Apple ID care este folosit cu iCloud. Optiunea nu apare pentru toate conturile care au fost utilizate cu iCloud insa daca aveti un Apple ID asociat unui cont iCloud atunci deschideti iTunes si mergeti la Store>Sign In si logati-va cu Apple ID-ul vostru. Dupa logare accesati din nou meniul Store apoi selectati optiunea View My Account iar in meniul nou deschis veti vedea o noua intrare numita iTunes in the Cloud Beta.

     Aceasta noua intrare va ofera informatii cu privire la numarul de iDevice-uri asociate Apple ID-ului vostru folosit cu iCloud iar in partea dreapta aveti o optiunea Manage Devices care permite administrarea terminalelor inregistrate pe acel cont. Accesand meniul Manage Devices veti vedea care terminale sunt asociate respectivului Apple ID si aveti optiunea de a le revoca autorizarea respectivelor terminale. Asocierea cu acel Apple ID este facuta atunci cand descarcati o aplicatie din noua sectiune Puchased a iTunes(sectiunea unde aveti aplicatiile decarcate anterior) ori atunci cand utilizati noul sistem Automatic Downloads cu dispozitivul vostru(sistemul care descarca automat pe iDevice orice aplicatie descarcata din iTunes).

    Conform celor prezentate de catre Apple, acest meniu este asemanator cu cel pentru deautorizarea Apple ID-urilor asociate unui calculator. Stiti ca atunci cand ati autorizat un Apple ID pe maxim 5 calculatoare nu il mai puteti autoriza si pe un altul iar acest meniu pentru iCloud prezinta exact acelasi lucru doar ca pentru iDevice-uri. Din meniu puteti revoca autorizarea unui iDevice pe respectivul Apple ID si puteti adauga altul de pe care puteti descarca fara probleme aplicatiile disponibile in sectiunea Purchased insa puteti face si descarcari automate din iTunes.

     In concluzie, noul meniu va permite stergerea autorizarilor pentru iDevice-uri astfel incat sa nu ajungeti in postura in care sa nu va puteti loga cu un anumit cont pe un iDevice. In mod normal autorizarea expira in 90 de zile dar noi o putem sterge acum oricand.