Prima Pagina games Nintendo ar putea lansa jocuri pentru iOS

Nintendo ar putea lansa jocuri pentru iOS

     Consolele portabile erau acum cativa ani unele dintre cele mai cautate gadget-uri de pe piata insa o data cu aparitia terminalelor mobile puternice popularitatea acestor console a scazut dramatic. Nintendo a lansat consola portabila 3DS acum cateva saptamani bune si din pacate produsul nu a avut parte de succesul pe care conducatorii companiei il asteptau asa ca incepand de astazi 3DS-ul este cu 40% mai ieftin in Japonia. Acest esec al companiei asiatice a determinat investitorii sa ceara dezvoltarea sau portarea unor jocuri pentru platforma iOS, cea mai profitabila platforma mobila a momentului.

The rift highlights the dilemma President Satoru Iwata faces as consumers shun Nintendo devices to play games on iPhones, iPads and Facebook Inc.’s website. The flop of the 3DS debut prompted the company to slash prices 40 percent in Japan starting today, the first time the games developer has resorted to such a move within six months of a product’s debut.

      Desigur ca iDevice-urile nu sunt nici pe departe singurele responsabile de scaderea popularitatii consolelor mobile insa ele au jucat un rol foarte important. Nintendo este unul dintre cei mai mari producatori de console din lume insa nu este singurul care a avut de suferit pe piata consolelor portabile deoarece Sony se afla intr-o situatie similara insa din partea lor nu avem nici un fel de informatii. E greu de spus daca Nintendo va dori sa aduca jocuri precum Mario in App Store insa parerea multora este ca ar trebui sa o faca deoarece vor avea foarte multe de castigat din vanzarea acestor jocuri in cel mai mare magazin virtual de aplicatii.

 • CalinC

  @Guest,uite si raspunsul de ce unii prefera ios-ul…baniii

 • dorin

  zaone ai copiat imaginea da un emulator pt. ANDROID

 • Mircea Mihai

  @dorin Si? Vroiai sa puna vreo imagine cu vreun castravete sau cv? Zaone nu e hater android, chiar a avut la teste si un SGS II cred.

 • anonimous

  @dorin: si doreai sa puna de iOs? 😐

 • Boboc

  Deci daca ar ajunge Mario pe iOS as fi cel mai bucuros 🙂

 • vz

  Satoru Iwata nu va accepta niciodata asa ceva sau, mai bine spus, asta nu se va intampla atat timp cat va fi el presedintele Nintendo. Din acel moment, consolele portabile Nintendo nu se vor mai vinde, iar Nintendo nu vrea asa ceva. Am anticipat de mai mult timp ce se va ajunge aici si intr-adevar, Nintendo este intr-o pozitie foarte proasta, insa este, de asemenea, o companie cu foarte multe resurse, cu fffff multa experienta in entertainment/gaming asa ca ar trebui sa faca un pas inaintea tuturor si sa mizeze pe inovatie. Alta sansa nu au.

  Personal, as fi marjat pe Wii 2 ca pe o consola duala, tableta avand puterea de a-mi stoca jocurile si de a le rula fara probleme (nefiind nevoie de streaming). In felul asta aveam Wii 2 dedicat si celor hardcore care isi doresc o consola portabila puternica, si 3DS pentru cei care prefera jocurile Nintendo clasice (si remakeuri in 3D). Tableta ar fi acoperit, de asemenea, si celelalte nevoi de baza (browsing, mail, poze, apps). Avand in vedere baza enorma de fani/clienti pe care o au, nu ar fi fost o problema sa vanda asa ceva. Ceea ce ar fi trebuit sa faca insa, pentru a reusi asta, ar fi fost sa se reintoarca la modelul de business care presupune pierderi la inceputul ciclului de viata al consolei, iar asta e un drum pe care nu stiu daca si-l mai doresc vreodata.