Nintendo ar putea lansa jocuri pentru iOS

     Consolele portabile erau acum cativa ani unele dintre cele mai cautate gadget-uri de pe piata insa o data cu aparitia terminalelor mobile puternice popularitatea acestor console a scazut dramatic. Nintendo a lansat consola portabila 3DS acum cateva saptamani bune si din pacate produsul nu a avut parte de succesul pe care conducatorii companiei il asteptau asa ca incepand de astazi 3DS-ul este cu 40% mai ieftin in Japonia. Acest esec al companiei asiatice a determinat investitorii sa ceara dezvoltarea sau portarea unor jocuri pentru platforma iOS, cea mai profitabila platforma mobila a momentului.

The rift highlights the dilemma President Satoru Iwata faces as consumers shun Nintendo devices to play games on iPhones, iPads and Facebook Inc.’s website. The flop of the 3DS debut prompted the company to slash prices 40 percent in Japan starting today, the first time the games developer has resorted to such a move within six months of a product’s debut.

      Desigur ca iDevice-urile nu sunt nici pe departe singurele responsabile de scaderea popularitatii consolelor mobile insa ele au jucat un rol foarte important. Nintendo este unul dintre cei mai mari producatori de console din lume insa nu este singurul care a avut de suferit pe piata consolelor portabile deoarece Sony se afla intr-o situatie similara insa din partea lor nu avem nici un fel de informatii. E greu de spus daca Nintendo va dori sa aduca jocuri precum Mario in App Store insa parerea multora este ca ar trebui sa o faca deoarece vor avea foarte multe de castigat din vanzarea acestor jocuri in cel mai mare magazin virtual de aplicatii.