Iata pe ce isi bazeaza Samsung apararile in procesele intentate de catre Apple

      Saptamana trecuta Apple a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab in Europa iar schitele de mai sus au reprezentat unul dintre motivele invocate de catre companie in instanta germana care a dat hotararea de interzicere a vanzarilor. Aceste schite au fost publicate de catre Apple in 2004 si ele au fost corobotate cu unele brevete de inventie dar si cateva sondaje online prin care Apple a incercat sa demonstreze ca perceptia publicului vis-a-vis de Samsung Galaxy Tab 10.1 este ca tableta ar fi o copie mai mult sau mai putin fidela a iPad/iPad 2.

In order to allow for an orderly proceeding, Apple and its Affiliates and Samsung Korea and its Affiliates agree that they will not file or seek ex parte or inter partes actions in the Netherlands against any of the others’ products or entities until the decision is issued by the Court in the Apple v. Samsung preliminary injunction action in the Netherlands, which is expected to be issued by Judge Brinkmann on September 15, 2011. This stipulation shall be without prejudice to any party with respect to any claim of urgency for any action taken after September 15th for the time period during which this stipulation is effective

       In Germania Apple a reusit sa convinga instanta de judecata insa in Olanda lucrurile sunt complet diferite deoarece un judecator a decis ca sondajele online nu reprezinta o dovada indeajuns de puternica pentru a sustine pretentiile celor de la Apple deci totul se va judeca doar in baza brevetelor de inventie.  Cei de la Samsung au acuzat Apple ca incerca sa opreasca lansarea unor produse care au in comun cu iDevice-urile doar grosimea iar daca este sa ne luam dupa afirmatiile celor de la Apple atunci o gama foarte larga de produse disponibile pe piata incalca brevete de inventie ale companiei.

       Pentru a isi sustine cauza Samsung a adus in discutie design-ul a nu mai putin de 20 de smartphone-uri lansate pe piata in ultimii ani dar si un clip video din anul 1994 in care este prezentata o tableta special conceputa pentru a citi ziare. Cei de la Samsung incearca sa demonstreze ca ideile celor de la Apple nu sunt noi, ele au fost aplicate de multi producatori iar acum pretentiile companiei ar trebui respinse pentru ca Samsung nu a incalcat vreun brevet de inventie al Apple prin produsele lansate pe piata.

        Desi procesele din Europa sunt departe de a fi terminate, cei de la Samsung au parte de altele direct in Coreea de Sud unde au demonstrat in fata unei instante de judecata ca design-ul patrat al terminalelor iPhone exista de mult iar LG Prada a fost dat drept exemplu. Bataliile legale dintre cele 2 companii cor vontinua insa deocamdata Apple pare a fi in avantaj.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JBEtPQDQNcI[/youtube]

14 COMENTARII

  1. adica ti se pare penibil ce incearca samsung, dar parca nu este acelasi lucru pe care il incearca si apple, dar evident la ei nu este penibil sa spuna ca ei au inventat tableta patrata:)) iar perceptia clientilor ca ar fi o copie chiar nu are de a face cu justitia… dar asa judeci pe altii cand traiesti in tara in care becali are audienta.

  2. Dupa acest clip video mi-am cam schimbat parerea. Nu stiam de existenta acestei tablete pentru ziare. Deci nici Apple nu este usa de biserica. Pana acum chiar consideram ca nu a fost nimic inainte de iPad, dar se pare ca m-am inselat.
    Numai bine!

  3. asa am interpretat eu articolul, nu inseamna ca ai spus exact cuvantul asta. “iata” are doar o singura semnificatie? In plus decizia spune de comercializare, nu de vanzare si cam este o diferenta si nu doar de exprimare, tableta samsung se poate vinde de catre cei ce o detin, nu poate samsung sa mai livreze sau sa faca niscai comert cu ea adica…

  4. auzi si tu pe ce baza a fost blocata tableta samsung,pe baza unui sondaj online,in ce lume traim frate,iti dai seama ca toti catelusii pro apple imediat au votat cand li s-a ordonatb de la iGOD….

  5. Apple mai bine ar incerca sa aduca pe piata produse inovatoare cum au facut o pana acum decat sa incerce sa impiedice concurenta sa nu ii mai copie

  6. Eu personal cred ca cele 2 companii sunt in colaborare strinsa si sunt prietene, iar procesele astea sunt chiar de ochii lumii, e o tactica de marketing care le creste popularitatea. Dealtfel chiar subiectul proceselor-“cine a inventat dreptunghiul” este penibil si ridicol in sine, unicul scop e de a le face pe ambele mai renumite, mai populare. Oricum Apple cumpara componente in continure de la Samsung, daca era un conflict real inceta colaborarea.

  7. E normal ca apple sa isi apere inventiile dar totusi eu zic ca au sarit calul cand au brevetat un dreptunghi.Asa ma duc si eu sa inregistrez la Osim numele Ion

  8. Multa lume considera ca inainte de iPad si iPhone nu a fost nimic, ceea ce e total gresit.
    Istoria tabletelor e lunga, chiar si Samsung avea o tableta in 2006, numita Q1.
    vedeti o comparatie aici: http://techspot.tv/2010/05/18/tablet-supertest-2010-apple-ipad-v-2006-samsung-q1/
    In plus, in contra la ceea ce se sustinea pe aici, tableta Apple nu e un computer – e chiar un telefon mai mare:
    citez din wikipedia:
    Apple iPad and iPhone are not tablet PCs they are tablet devices. As the iPad and iPhone use an embedded operating system such as those found in PDAs and cell phones, they do not support full feature microcomputer operating systems.
    Cat priveste iPhone, la momentul aparitiei nu a adus nou decat IOS. Toate celelalte tehnologii existau si cred ca Apple plateste pt toate pe care le-a utilizat.
    Pana si touch tehnology a fost inventata de altii.
    citez din memorie di wikipedia:
    2003 – Fingerworks develops touch tehnology and touch gestures, later used in iPhone and iPad.

  9. asta este de desene animate chiar nu stiam ca, sa facut tot tamtamul acesta pe un sondaj online este foarte posibil cum a spus si sorin totul sa fie praf in ochii lumii, din moment ce samsung fabrica x% din componente pentru apple ma gandesc ca, la ce suma a fost anuntata ca, detine apple isi permiteau sa isi faca singuri componentele si nici de tableta inainte de ipad nu am stiut pacat ca, apple nu continua prin inovatie si acum se axeaza doar pe aceste copilarii….