Iata pe ce isi bazeaza Samsung apararile in procesele intentate de catre Apple

      Saptamana trecuta Apple a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab in Europa iar schitele de mai sus au reprezentat unul dintre motivele invocate de catre companie in instanta germana care a dat hotararea de interzicere a vanzarilor. Aceste schite au fost publicate de catre Apple in 2004 si ele au fost corobotate cu unele brevete de inventie dar si cateva sondaje online prin care Apple a incercat sa demonstreze ca perceptia publicului vis-a-vis de Samsung Galaxy Tab 10.1 este ca tableta ar fi o copie mai mult sau mai putin fidela a iPad/iPad 2.

In order to allow for an orderly proceeding, Apple and its Affiliates and Samsung Korea and its Affiliates agree that they will not file or seek ex parte or inter partes actions in the Netherlands against any of the others’ products or entities until the decision is issued by the Court in the Apple v. Samsung preliminary injunction action in the Netherlands, which is expected to be issued by Judge Brinkmann on September 15, 2011. This stipulation shall be without prejudice to any party with respect to any claim of urgency for any action taken after September 15th for the time period during which this stipulation is effective

       In Germania Apple a reusit sa convinga instanta de judecata insa in Olanda lucrurile sunt complet diferite deoarece un judecator a decis ca sondajele online nu reprezinta o dovada indeajuns de puternica pentru a sustine pretentiile celor de la Apple deci totul se va judeca doar in baza brevetelor de inventie.  Cei de la Samsung au acuzat Apple ca incerca sa opreasca lansarea unor produse care au in comun cu iDevice-urile doar grosimea iar daca este sa ne luam dupa afirmatiile celor de la Apple atunci o gama foarte larga de produse disponibile pe piata incalca brevete de inventie ale companiei.

       Pentru a isi sustine cauza Samsung a adus in discutie design-ul a nu mai putin de 20 de smartphone-uri lansate pe piata in ultimii ani dar si un clip video din anul 1994 in care este prezentata o tableta special conceputa pentru a citi ziare. Cei de la Samsung incearca sa demonstreze ca ideile celor de la Apple nu sunt noi, ele au fost aplicate de multi producatori iar acum pretentiile companiei ar trebui respinse pentru ca Samsung nu a incalcat vreun brevet de inventie al Apple prin produsele lansate pe piata.

        Desi procesele din Europa sunt departe de a fi terminate, cei de la Samsung au parte de altele direct in Coreea de Sud unde au demonstrat in fata unei instante de judecata ca design-ul patrat al terminalelor iPhone exista de mult iar LG Prada a fost dat drept exemplu. Bataliile legale dintre cele 2 companii cor vontinua insa deocamdata Apple pare a fi in avantaj.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JBEtPQDQNcI[/youtube]