27.000 coreeni dau Apple in judecata pentru 26 de milioane de dolari

     Va mai aduceti aminte de scandalul Locationgate din cauza caruia Apple a fost obligata sa lanseze un patch pentru iOS care bloca posibilitatea aplicatiilor de a inregistra date despre locatiile utilizatorilor? Daca da atunci poate va amintiti faptul ca un avocat coreean a castigat 930$ intr-un proces impotriva companiei Apple incheiat chiar luna trecuta. Succesul sau l-a determinat sa faca site-ul sueapple.co.kr in care indeamna utilizatorii sa ii urmeze exemplul iar acum Apple se vede data in judecata de un colectiv de 27.000 de utilizatori care cer suma de 930$ fiecare iar pentru Apple vorbim de costuri de 26 de milioane de dolari.

A group of South Korean users of Apple Inc. (AAPL)’s iPhone sued the company in a local court, claiming it invaded their privacy by allowing the smartphone to collect location data without their consent.

About 27,000 people joined a class-action suit against Apple’s South Korean unit and headquarters, seeking 1 million won per person ($930) in damages, according to a notice posted online by Mirae Law, which represents the plaintiffs. The suit was filed in Changwon, south of Seoul, where the law firm is located.

      Avand in vedere ca exista un precedent in ceea ce priveste procesul intentat impotriva companiei Apple, exista posibilitatea ca acest nou proces care implica 27.000 de coreeni sa duca la o decizie foarte nefavorabila pentru compania din Cupertino. Scandalul Locationgate i-a lasat pe multi fara nici un fel de reactie pentru ca practic majoritatii oamenilor nu le-a pasat ca exista aplicatii care le monitorizeaza activitatea insa iata ca pentru unii coreeni exista acum o metoda buna de a face bani fara nici un fel de efort.