Prima Pagina Apple 27.000 coreeni dau Apple in judecata pentru 26 de milioane de dolari

27.000 coreeni dau Apple in judecata pentru 26 de milioane de dolari

     Va mai aduceti aminte de scandalul Locationgate din cauza caruia Apple a fost obligata sa lanseze un patch pentru iOS care bloca posibilitatea aplicatiilor de a inregistra date despre locatiile utilizatorilor? Daca da atunci poate va amintiti faptul ca un avocat coreean a castigat 930$ intr-un proces impotriva companiei Apple incheiat chiar luna trecuta. Succesul sau l-a determinat sa faca site-ul sueapple.co.kr in care indeamna utilizatorii sa ii urmeze exemplul iar acum Apple se vede data in judecata de un colectiv de 27.000 de utilizatori care cer suma de 930$ fiecare iar pentru Apple vorbim de costuri de 26 de milioane de dolari.

A group of South Korean users of Apple Inc. (AAPL)’s iPhone sued the company in a local court, claiming it invaded their privacy by allowing the smartphone to collect location data without their consent.

About 27,000 people joined a class-action suit against Apple’s South Korean unit and headquarters, seeking 1 million won per person ($930) in damages, according to a notice posted online by Mirae Law, which represents the plaintiffs. The suit was filed in Changwon, south of Seoul, where the law firm is located.

      Avand in vedere ca exista un precedent in ceea ce priveste procesul intentat impotriva companiei Apple, exista posibilitatea ca acest nou proces care implica 27.000 de coreeni sa duca la o decizie foarte nefavorabila pentru compania din Cupertino. Scandalul Locationgate i-a lasat pe multi fara nici un fel de reactie pentru ca practic majoritatii oamenilor nu le-a pasat ca exista aplicatii care le monitorizeaza activitatea insa iata ca pentru unii coreeni exista acum o metoda buna de a face bani fara nici un fel de efort.

 • newman

  dar noi romanii nu putem sa ii dam si noi in judecata,nu mi-ar strica si mie 1000 de $$$$dolarei…

 • KFF

  Daca Apple nu dadea compania COREEANA Samsung in judecata , nimeni nu s-ar fi trezit din senin dupa luni de zile bune , sa dea in judecata Apple ….

 • newman

  stii vorba aia,roata se intoarce….

 • Ioan

  Foarte bine, alta data si ei si altii sa bage la cap si sa nu se mai joace cu astfel de lucruri

 • dandanake

  are dreptate newman ca am putea sa-i dam si noi in judecata dar nu neaparat din considerente financiare. eu consider ca prejudiciul adus de catre Apple clientilor sai prin aplicatiile care “monitorizeaza” clientii e un grav abuz de incalcare privacy iar viata privata per individ consider ca valoreaza mai mult de 933$…. dar stiti care e problema generala a romanului de fapt si care amuza tare de tot? cati dintre posesorii de produse Apple din Romania pot merge in fata instantei sa arate documente justificative de provenienta? si cum le mai justifica dupa aia? :)) :)) =))

 • coreenii au samsung si incearca si ei sa puna cat pot bete in roate.

 • dandanake

  :))

 • Chatagra

  @zaone .. Scandalul de care vb in articol s-a numit Locationgate ..Antennagate este scandalul legat de caderea semnalului la iphone 🙂

 • Da, intr-un loc a iesit Antennagate, n-am mai dormit de vreo zi so scuzele mele.

 • enki

  Ieri vorbeam de bumerang, si azi ma intreb unde-i va lovi pe apple, in boase sau in cap ?

 • Acolo unde ii doare mai tare, la buzunar.

 • cond0r

  Acel avocat a castigat deoarece Apple nu si-a dat interesul (asa cred eu).
  Costa mai mult de 930$ apararea.

  Acum lucrurile se schimba. Apple o sa se apere, o sa isi trimita celebrii avocati, si nu cred ca o sa plateasca 26 milioane (mai ales ca au rezolvat problema). S-ar crea un precedent, si toata lumea s-ar grupa si ar deschide procese.

  Sa ne amintim ça au fost anchetati de autoritati mult mai mari (congresul american, UE) si au scapat.

 • Oh come on, aduci in discutie Congresul american si UE unde lobby-ul rezolva toate problemele? Entitatile astea sunt acolo doar de forma.

 • cond0r

  “… UE unde lobby-ul rezolva toate problemele”.
  Daca era asa, acum nu mai aveam 2 ani garantie la iPhone si multe alte lucruri impuse de UE (privind iTunes, mai multi operatori care sa vanda iPhone, iPhone-uri decodate din fabrica (in cateva tari) etc ).

 • sorin

  de parca ar fi singuri care ne monitorizeaza..:)))) pe mine nu ma intereseaza!! cu atat mai bine ..stiu unde ma gasesc daca ma pierd;))

 • guest1

  @cond0r imagine companiei conteaza indiferent daca ai da in judecata si un boschetar cind vrei sa ti o imagine te intereseaza orice aspect care pateaza 0,0001 la % din imaginea ta

  @sorin nu te intereseaza pe tine pe alti chiar ai deranjeaza (ma numar printre ei) sa incalcat un drept si da nu o face nu mai app sunt sigur ca, fiecare companie are pata ei de umbra nu imi iau un telefon ca sa fiu monitorizat

  Edit: ma cam indoiesc ca, samsung are puterea sa convinga 27.000 de coreeni sa dea in judecata app si asa de ar fi asta ar iesi la suprafata imediat sunt 27.000 nici unu nu ar spune ca ia pus samsung asta e pur si simplu marketing sa inraiasca iusers

 • O sa isi trimita celebrii avocati care o sa ii coste 27 de milioane, ei sunt invinuiti, nu or sa trimita pe nimeni si cheltuielile de judecata ce te costa, sa te inscrii la un proces si le plateste cine le pierde daca se cere si asta, cheltuiala mai mare ar fi avocatul. dar nu cred pt un proces care dureaza cateva minute sa coste mai mult de 933 de dolari.

 • @cond0r: Unde ai 2 ani garantie la iPhone? Tot un an da Apple, la fel ca si la iPad. Operatorii dau garantie in plus si o suporta ei.

 • cond0r

  “Garanţie Limitată de un (1) an de la Apple
  PENTRU CONSUMATORII CARE BENEFICIAZĂ DE LEGI SAU REGLEMENTĂRI PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI ÎN ŢARA UNDE A AVUT LOC ACHIZIŢIA SAU, ÎN CAZUL ÎN CARE DIFERĂ, ÎN ŢARA LOR DE REŞEDINŢĂ, BENEFICIILE CONFERITE DE PREZENTA GARANŢIE SE ADAUGĂ TUTUROR DREPTURILOR ŞI REMEDIILOR PREVĂZUTE DE ACESTE LEGI ŞI REGLEMENTĂRI PENTRU PROTECŢIA CONSUMATORULUI. ACEASTĂ GARANŢIE NU EXCLUDE, NU LIMITEAZĂ ŞI NU SUSPENDĂ NICIUNUL DINTRE DREPTURILE CONSUMATORULUI DECURGÂND DIN LIPSA DE CONFORMITATE CU CONTRACTUL DE VÂNZARE. UNELE ŢĂRI, STATE ŞI REGIUNI NU PERMIT EXCLUDEREA SAU LIMITAREA DAUNELOR INCIDENTALE SAU CONSECUTIVE, SAU LIMITAREA DURATEI UNEI GARANŢII SAU CONDIŢII IMPLICITE, ASTFEL ÎNCÂT ESTE POSIBIL CA LIMITĂRILE SAU EXCLUDERILE DESCRISE MAI JOS SĂ NU SE APLICE ÎN CAZUL DVS. ACEASTĂ GARANŢIE VĂ CONFERĂ DREPTURI LEGALE SPECIFICE, ŞI ESTE POSIBIL SĂ BENEFICIAŢI ŞI DE ALTE DREPTURI CARE VARIAZĂ ÎN FUNCŢIE DE ŢARĂ, STAT SAU PROVINCIE. ACEASTĂ GARANŢIE LIMITATĂ ESTE GUVERNATĂ ŞI INTERPRETATĂ ÎN CONFORMITATE CU LEGISLAŢIA ŢĂRII ÎN CARE A AVUT LOC ACHIZIŢIA PRODUSULUI. APPLE, GARANTUL ACESTEI GARANŢII LIMITATE, ESTE IDENTIFICAT LA FINALUL PREZENTULUI DOCUMENT ÎN FUNCŢIE DE ŢARA SAU REGIUNEA UNDE A AVUT LOC ACHIZIŢIA PRODUSULUI.” Preluat de pe site-ul Apple.

  Aici scrie ca Apple ofera garantie limitata internationala un an, iar in functie de legislatia tarii sau regiunii de unde ai cumparat produsul, se poate modifica.
  Acuma ca Apple pune plata reparatiei in carca operatorilor (dupa un an), este alta problema.

 • Exact, doar un an ofera Apple iar operatorii completeaza. Si vanzatorii din magazinele fizice pot completa garantia cu inca un an daca vor insa la baza sta garantia de 1 an a companiei Apple.