Prima Pagina aplicatii Microsoft ar putea lansa un App Store pentru Windows 8

Microsoft ar putea lansa un App Store pentru Windows 8

      Ieri compania americana Microsoft a prezentat pe blogul oficial cateva elemente esentiale in leagatura cu sistemul de operare Windows 8. Printre oamenii si titlurile mentionate acolo, descoperim ca Microsoft are o echipa care lucreaza de zor la implementarea unui App Store in noul sistem de operare. Screenshot-ul de mai sus a fost publicat acum cateva luni si releva intentiile celor de la Microsoft insa folosirea termenului App Store ar putea genera cateva probleme cu echipele de avocati ale companiei Apple care considera ca termenul App Store este al sau si numai al sau.

      Ideeea celor de la Microsoft este buna, genereaza foarte multa confuzie in randul consumatorilor care nu stiu sa faca diferenta dintre un magazin de aplicatii al Apple si unul al Microsoft insa termenul va fi promovat mult mai puternic daca va ramane neschimbat. Ideea de a face un App Store pentru un sistem de operare desktop nu este noua, Apple a implementat-o in luna ianuarie insa nu ea a fost cea care a descoperit-o. Mac App Store-ul celor de la Apple genereaza vanzari bune pentru developeri iar un App Store pentru un sistem de operare mult mai utilizat ar trebui teoretic sa aduca vanzari si mai mari.

       App Store-ul celor de la Microsoft va intra in competitie directa cu Mac App Store-ul celor de la Apple si am impresia ca dintre cele 2, Apple va iesi in dezavantaj.

 • Într-adevăr, afirmi un mare adevăr, cei de la Apple implementând un App Store în sistemul de operare OS X după introducerea de către Canonical în sistemul de operare bazat pe Linux, Ubuntu, un astfel de sistem de descărcare, instalare și dezinstalare a aplicațiilor ce rulează în Ubuntu.

 • Liviu Mica

  … Si presupunand ca va fi un App Store si pt windows, tot nu vor renunta la dvd in urmatorii ani, asta si datorita faptului ca la nivel global internetul este majoritar inca pe viteze de DSL din pacate. 🙂 …. Deci … Mai e mult pana departe

 • Deja exista un appstore pt windows… Se numeste piratebay 🙂

 • Onu

  Nu au renunțat nici La diskete… Pana La DVD…
  O foarte bine cu AppStore ca nu mai stai ca descreieratul sa cauti aplicații.
  AppStore din Mac este super. Sper sa fie La fel si cel din Windows

 • LiviuMica

  @ Onu, nici macar un sfert din soft-ul pentru Mac nu e pe Mac Store asa ca tot le cauti pana dai de ele. Dezvoltatorii nu prea vor sa dea bani de pomana companiei Apple doar ca sa le “descarce lumea aplicatiile usor” ….
  Cel mai simple e sa mergi pe MacUpdate si cauti acolo orice soft iti trebuie … sau pe ….http://roaringapps.com/apps:table pentru o lista mult mai buna si completa …. (mai ales pentru Lion)

 • djcata

  nu cred ca se va numi AppStore ci poate WinStore …. ….si probabil o sa intreaca App Store