Microsoft ar putea lansa un App Store pentru Windows 8

      Ieri compania americana Microsoft a prezentat pe blogul oficial cateva elemente esentiale in leagatura cu sistemul de operare Windows 8. Printre oamenii si titlurile mentionate acolo, descoperim ca Microsoft are o echipa care lucreaza de zor la implementarea unui App Store in noul sistem de operare. Screenshot-ul de mai sus a fost publicat acum cateva luni si releva intentiile celor de la Microsoft insa folosirea termenului App Store ar putea genera cateva probleme cu echipele de avocati ale companiei Apple care considera ca termenul App Store este al sau si numai al sau.

      Ideeea celor de la Microsoft este buna, genereaza foarte multa confuzie in randul consumatorilor care nu stiu sa faca diferenta dintre un magazin de aplicatii al Apple si unul al Microsoft insa termenul va fi promovat mult mai puternic daca va ramane neschimbat. Ideea de a face un App Store pentru un sistem de operare desktop nu este noua, Apple a implementat-o in luna ianuarie insa nu ea a fost cea care a descoperit-o. Mac App Store-ul celor de la Apple genereaza vanzari bune pentru developeri iar un App Store pentru un sistem de operare mult mai utilizat ar trebui teoretic sa aduca vanzari si mai mari.

       App Store-ul celor de la Microsoft va intra in competitie directa cu Mac App Store-ul celor de la Apple si am impresia ca dintre cele 2, Apple va iesi in dezavantaj.