Steve Jobs catre Apple: Adio dar raman cu tine

In cursul acestei nopti Steve Jobs a facut un anunt care a socat o lume intreaga, si-a dat demisia din fruntea uneia dintre cele mai mari companii din lume. De mai bine de jumatate de an Steve Jobs era in concediu medical iar CEO interimar a fost Tim Cook, fostul COO al companiei din Cupertino. In aceste ultime luni Steve Jobs a fost activ implicat in conducerea companiei, in stabilirea strategiei pe termen lung, in organizarea procesului de dezvoltare a prosuselor insa nu trebuie uitat faptul ca el a prezentat lumii intregi iPad 2 si tot el a fost cel care a tinut discursul de deschidere a conferintei anuale WWDC.

Practic in ultimele luni Steve Jobs a stat departe de ochii presei si a lucrat linistit la proiectele sale fara a avea “oficial” titulatura de CEO. Steve Jobs este membru al consiliului director al Apple, cel care alege CEO-ul companiei iar demisia anuntata astazi nu are legatura cu pozitia detinuta in cadrul acestui consiliu. Practic Steve Jobs va ramane membru activ al consiliului director si va supraveghea directia in care va evolua compania sa insa va avea desigur posibilitatea de a se implica activ in orice proiect al Apple.

Ultimele luni ne-au prefatat ceea ce vom vedea de acum incolo, o companie Apple in care Steve Jobs nu este oficial in prim-plan insa o companie care ramane sub “ghidarea” sa. Apple nu ramane fara geniul numit Steve Jobs, Apple ramane fara CEO-ul Steve Jobs insa fondatorul companiei va fi in continuare implicat activ in tot ceea ce tine de Apple. In concluzie, Steve Jobs nu pleaca de la Apple ci preia o pozitie mai putin publica in cadrul companiei.

23 COMENTARII

  1. @KFF: Sa le explice de ce ai tu oftica vizibila pe acele terminale sau ca doar iti versi frustrarea pe ele pentru ca te simti in inferioritate atat pe parte hardware cat si software, ca detinator de iPhone ?

  2. @kff nici copil nu te poti numi la cat de imatur esti in gandire dar se intelege din moment ce esti aici pentru a condimenta raspunsurile userilor
    @Avocat acelash lucru este valabil si pentru tine

  3. Eu am smartphoneul no1 din lume , produs de compania numarul 2 in lume( chiar 1 acum cateva zile )

    Ma bucur ca nu am un smartphone produs de o firma care pierde bani neefind interesanta pe piata si care se vinde lui Google , ma bucur ca nu am un smartphone care sa fie produs de o firma care se scufunda si se va vinde ieftin la Microsoft , ma bucur ca nu un smartphone coreean sau taiwanez care copiaza etalonul smartphoneurilor , si ma mai bucur ca nu am un smartphone care tocmai a ramas fara suport software .

    Si ma mai bucur ca nu traiesc din alocatii sa am doar Motorola Defy sau Samsung Wave 🙂

  4. ce-i cu voi fanboys apple ? vedeti nori negrii adunandu-se ?
    nu va ingrijorati, pana ajunge Jobs la metastaza mai e putin. nu o sa lase el de izbeliste caruta de actiuni pe care le are la Apple, ca doar ce le-a scazut valoarea si a pierdut o gramada de bani.

  5. Ce distrofic , curajosul care semneaza cu Guest …

    Au scazut foarte mult actiunile : 1% LOL !

    Sa dea Dzeu sa ajungi si tu la sanatatea lui Steve Jobs , sa vezi cine te va baga in seama … Doar Aladin si lampa lui fermecata poate .

    Ce looser sa faca misto de un om bolnav ….

  6. O doamne…ce aveti frate toti cu atata hating? E mult mai bine sa incerci sa fii obiectiv – interesele noastre de consumatori au de castigat, luati partile bune din tot, inclusiv din faptul ca exista competitie de ambele parti, e in interesul nostru, beneficiem de produse mai bune.

  7. chiar daca s-a retras,toti avem o limita,el ramine un simbol,eu m-as bucura sa mai apara un geniu de genul lui indiferent de companie care sa revolutioneze mai departe tehnologia pe orice nivel ar fi de la mp3 pina la servere….

  8. @KFF din descrierea ta inteleg un singur lucru, ca ai un iphone doar ca este cel mai smeker si atat, nu ca ai avea nevoie de functiile lui sau ca iti trebuie un smartphone, tu il ai doar pentru a te simti bine la terasa cand pui telefonu pe masa, cand mergi in tramvai sa te simti mandru ca ai telefonu nr.1 sa te lauzi la prieteni cu ultima aplicatie luata gen Talking Tom.
    Nu vreau sa te atac dar asa inteleg eu

  9. eu zic sa terminati cu prostiile,aveti altceva mai bun de facut,oricum postul de inlocuitor a fost luat..:)))…avem timp sa ne “duelam” si dupa i5,i6 si ce o sa mai apara…

  10. Am un iPhone pentru ca este numarul 1 .

    Si urmatorul telefon va fi un alt iPhone , luna viitoare , stii de ce ? Pentru ca va fi si el numarul 1 . Si asa an dupa an .

    Imi place al naibii numarul 1 si produsele premium deasemenea .

    Sa revenim ontopic , e amuzant cati masochisti Android scriu pe siteul asta . Oare sincer , un site romanesc cu Android nu exista , de se tot agita pe aici cu trolling ?

  11. Sa mai lanseze 10 oameni ca domnul jobs in 1x firme indiferent de nume care sa aduca innovatie si nu monopol si tot binele din lume domnului jobs
    @kff tu ca de obicei nu poti procesa mai mult si ce minte trebuie sa ai sa urezi altui om sa ajunga ca jobs foarte matur te exprimi intre copii de aici bravo incepe sa ti sa arda si ram care il mai ai

  12. Daca zevzecul se bucura de boala lui Jobs ce ii poti dori decat sa o testeze si el daca se bucura atat de ea .

    Asadar furtuna intr-un pahar cu apa : dupa prima zi AAPL : -0.65% :))

    Sunt unii care isi rod unghiile de ciuda ca a fost doar 0.65% pierderea .