Tim Cook – motivul pentru care Steve Jobs a demisionat?

     Ieri Steve Jobs isi dadea demisia din functia de CEO detinuta la Apple pentru mai bine de un deceniu iar Tim Cook devenea oficial CEO dupa o perioada de interimat de 6 luni de zile. Desi s-a speculat ca starea precara de sanatate a lui Steve Jobs ar fi motivul principal al acestei demisii, in realitate Tim Cook ar putea fi adevaratul motiv pentru care Jobs ar fi decis sa renunte la titlul de CEO. Se pare ca foarte multe companii din Sillicon Valley ar fi interesate sa il angajeze pe Tim Cook iar Steve Jobs ar fi renuntat la titlul sau de presedinte in favoarea celui care a contribuit atat de mult la dezvoltarea Apple.

     Practic Steve Jobs ramane presedintele consiliului de administratie al Apple, ramane membru in consiliul director, are aceeasi putere ca si pana acum insa nu are titlul de CEO. Steve Jobs a preferat sa faca un pas inapoi pentru a ii oferi lui Tim Cook posibilitatea de a conduce Apple inainte ca alta companie sa ii ofere un post mult mai atractiv. Daca Steve Jobs ar fi murit in timp ce era CEO atunci Tim Cook ar fi putut fi trecut cu vederea in cautarea unui alt presedinte pentru Apple insa avand in vedere ca Steve Jobs i-a oferit deja pozitia, indiferent ce se intampla cu fondatorul companiei Cook va ramane presedinte in continuare.

      Desigur ca aceasta este doar o teorie si ar putea fi valida avand in vedere ca Jobs este de jumatate de an in concediu medical, Cook a fost interimar, toti ne-am obisnuit cu el la conducere iar acum intreaga schimbare a devenit oficiala. Steve Jobs ar putea teoretic reveni ca si CEO al Apple in vitor insa cred ca Tim Cook va avea sansa sa isi puna amprenta asupra companiei.