Prima Pagina Android Android depaseste iOS in ceea ce priveste utilizarea browserelor pentru terminale mobile,...

Android depaseste iOS in ceea ce priveste utilizarea browserelor pentru terminale mobile, sau poate nu

     Imaginea de mai sus am publicat-o ieri intr-un articol in care va spuneam ca Safari este cel mai utilizat browser pentru terminale mobile. Practic browserul celor de la Apple are o cota de piata de 53% fata de Android OS care are doar 15.7% insa aici includem desigur si tabletele, atat iPad/iPad 2 cat si pe cele Android. Studiul a fost facut de un site care monitorizeaza traficul facut de peste 160 de milioane de posesori de terminale mobile, deci poate fi considerat a fi credibil. Conform acelor date Android OS este practic nesemnificativ in ceea ce priveste navigarea pe internet iar iOS-ul inregistreaza cresteri importante in fiecare luna.

      Cei de la StatCounter au facut un studiu asemanator si au concluzitonat ca browserul mobil din Android OS este mai utilizat decat cel din iOS. Ei spun ca Android OS are o cota de piata de 22%(cu 7% mai mare decat cea prezentata ieri), iar iOS are o cota de piata de doar 20%, cu 33% mai mica decat cea inregistrata ieri. Cei de la StatCounter au prezentat aceste cifre fara a lua in considerare tableta iPad care pentru ei nu este un terminal mobil ci probabil un calculator in toata regula. Acum nu stiu cum au gandit cei de la StatCounter insa tableta iPad este prin definitie un terminal mobil si nu un PC asa ca statisticile oferite de ei par a fi facute pentru a salva Android-ul care nici macar nu se apropie de cota de piata detinuta de iOS in ceea ce priveste navigarea facuta de browsere mobile.

      Safari nu este cel mai bun browser mobil insa a prezenta Android ca avand o cota de piata mai mare decat iOS in ceea ce priveste navigarea pe internet este mai mult decat gresit mai ales cand nu iei in considerare tableta iPad ca si terminal mobil. Din pacate pentru mine StatCounter era o sursa valida de statistici insa gandirea lor ma face sa cred ca pana acum statisticile au fost aranjate in functie de sumele primite. Statisticile despre cota de piata a browserelor mobile o gasiti aici.

 • cam mare diferenta …

 • Razvan

  Pai nu spune de ipad asa cum nu spune ca ar fi luat in considerare si tabletele pe android, ceea ce pare a fi echitabil.

 • Pai tabletele cu Andoid oricum nu schimba nimic la cat succes au avut. Samsung a mai spalat rusinea cu ulima tableta, dar restul fac intr-un an cat face apple intr-o luna la unitati vandute 🙂

 • Nu spune ca nu au luat in calcul tabletele Android.

 • Tavy

  Echitabil? Probabil tu consideri ca numarul de ipaduri vandute este asemanator cu numarul de tablete cu android, pe cand diferenta este ca de la cer la sub pamant.

 • jean

  Imi place… da’ nu prea. Cam asa suna titlul asta… 🙁

 • Razvan

  @ Tavy ce legatura are ce spui tu cu ce am spus eu? Este eschitabil pentru ca au luat doar telefoanele . Daca or fi luat si tabletele atunci da nu e fair, dar din stire se intelege ca s-au raportat doar la mobile.

 • Gabi

  ipad azi este trecut in graficele de terminale mobile crescand cota apple, in alte studii este trecut ca pc, marind iarasi procentele celor de la apple, astfel ca aceste studii seamana cu sondajele de opinii facute la comanda pentru partidele de la noi

 • Mihai_rt

  Gabi ai un punct de vedere foarte adevarat

 • guest

  Ce tablete sau netablete ? Browserul face parte din sistemul de operare.
  Cu iOS la 19% cota de piata si Android 50% , de unde mai apare si aberatia asta ?
  Sau poate utilizatorii de Android nu folosesc internetul ?

 • Tu in ce lume traiesti? Ai vazut in ce terminale exista Android OS si in ce terminale exista iOS? Get real.

 • guest1

  iar se incep cu topicurile pro….

 • cond0r

  Au adunat iPhone + iPad (se ia dupa Safari din sistemul de operare: iOS).
  Daca iPad-ul avea Mac OS X, atunci putea fi luat in considerare ca PC.

  Alte statistici de luat in considerare:
  http://www.w3schools.com/browsers/browsers_mobile.asp
  iPhone 0.20% + iPad 0.31% .