Apple ar putea livra 86.4 milioane de terminale iPhone in 2011, ar putea intrece Nokia

     Ultimul sfert fiscal al companiei Apple a fost cel mai profitabil din istorie si nu doar din punct de vedere financiar ci si din punct de vedere al imaginii deoarece compania din Cupertino a fost declarata cel mai mare producator de smartphone-uri din lume. Desi mai sunt peste 3 luni pana la sfarsitul anului, analistii estimeaza ca Apple ar putea livra 86.4 milioane de smartphone-uri, intrecand pentru prima oara in istorie compania Nokia in ceea ce priveste numarul de smartphone-uri produse intr-un an de zile.

Apple’s smartphone shipments are projected to top 86.4 million units in 2011, up 82% from 47.5 million units in 2010. In contrast, Nokia’s smartphone shipments in 2011 will decline to 74.4 million units from over 100 million in 2010, said Luke Lin, analyst for Digitimes Research.

      Anul trecut Apple livra aproape 48 de milioane de smartphone-uri insa anul acesta cifra ar urma sa se dubleze si sa ofere companiei din Cupertino titlul de cel mai mare producator de smartphone-uri al anului 2011. Cresterea inregistrata de compania din Cupertino este impresionanta insa vorbim despre o estimare asa ca in final cifra de terminale livrate ar putea fi mai mica ori mai mare si totul depinde de terminalul iPhone 5 care urmeaza sa fie lansat in curand. Acum 4 ani de zile Apple lansa primul smartphone dezvoltat in regim propriu si iata ca acum ajunge sa incaseze jumatate din profitul intregii industrii de telefone mobile si este cel mai mare producator de smartphone-uri.