Apple obtine din nou o interdictie de vanzare a Samsung Galaxy Tab 10.1 in Germania

      Dupa cateva saptamani de asteptare, o instanta din Germania a luat hotararea de a reintroduce interdictia de vanzare a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1. Decizia instantei este aplicabila doar pe teritoriul Germaniei si doar pentru Samsung Galaxy Tab 10.1 insa aceasta este doar o prima victorie pentru compania din Cupertino. In weekend Samsung a retras de la IFA Berlin 2011 tableta Samsung Galaxy Tab 7.7 tocmai din cauza proceselor in care este implicata impotriva companiei Apple si este posibil ca in curand o instanta olandeza sa ia o decizie asemanatoare care va paraliza capacitatea companiei Samsung de a isi distribui in Europa smartphone-urile din seria Galaxy.

A German court on Friday upheld an injunction requested by Apple barring the sales of Samsung Galaxy tablets in Germany. Samsung has been locked in a battle with Apple over smartphone and tablet patents since April. The Galaxy devices are seen as among the biggest challengers to Apple’s mobile devices, which have achieved runaway success.

       Pentru Samsung se anunta vremuri grele deoarece Apple are alte procese similare deschise pe toate continentele de pe glob iar instantele din alte tari ar putea urma exemplul celei din Germania. Samsung urmeaza sa lanseze Galaxy Tab 8.9 si 7.7 insa avand in vedere decizia recent adoptata de instanta germana, este posibil ca respectivele tablete sa nu ajunga pe raftul vreunui magazin pana la terminarea proceselor. Samsung a fost increzatoare in sansele de reusita impotriva companiei Apple insa se pare ca instantele de judecata au o alta opinie.

      Decizia de astazi are la baza un proces intentat de catre compania Apple care sustine ca Samsung a copiat design-ul tabletei iPad atunci cand a dezvoltat Samsung Galaxy Tab 10.1.

UPDATE: Se pare ca interdictia este permanenta de aceasta data.