Prima Pagina Apple Video: Steve Jobs descrie iCloud intr-un interviu vechi de 14 ani

Video: Steve Jobs descrie iCloud intr-un interviu vechi de 14 ani

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yE3Ta_NK4-I[/youtube]

    Desi oficial iCloud nu a fost lansat inca de catre compania Apple, conceptul din spatele noului serviciu este foarte vechi, Steve Jobs gandindu-se sa il implementeze inca de acum 14 ani. Clipul video de mai sus a fost filmat in timpul WWDC-ului din anul 1997 cand Steve Jobs explica oamenilor cat de benefic ar fi backup-ul online al datelor. Desigur ca atunci internetul nu era la fel de raspandit precum acum si solutii de genul acesta erau greu de implementat insa in deceniu si jumatate mai tarziu totul s-a implinit.

I can’t communicate to you how awesome this is until you use it. And what you would decide within a day or two is that carrying around these non-connected computers or computers with tons of state in them — tons of data and state in them — is Byzantine by comparison.

    Luna viitoare vom avea iCloud disponibil oficial pentru toti utilizatorii si prin iOS 5 veti avea posibilitatea de a salva online backup-urile pe care in mod normal le-ati salva in iTunes, eliminand astfel dependenta de programul pentru calculator. Tot de pe internet vom putea descarca si noile versiuni ale sistemelor de operare, iDevice-urile instaland automat doar cele mai importante fisiere si din nou scapam de iTunes. A durat 14 ani pentru lansarea iCloud insa e bine ca Apple nu s-a grabit deoarece a dezvoltat o infrastructura care ii va oferi un avantaj enorm fata de restul producatorilor de terminale mobile.

 • cal3star

  in curand androidul va copia si acest lucru de la ios

 • Adrian

  Am inteles ca ai ios5 beta instalat deja. Ai putut testa si icloud? Poti face o avanpremiera?

 • Volt

  Hai sa lasam treaba cu viziunea lui jobs,intru-un interviu vechi era el si Gates,fiecare incerca sa descrie viitorul industriei IT,gates vorbea despre dispozitive mobile care sunt conectate la serviciu de date,bla bla bla,practic descria tabletele/smartphonurile din ziua de azi,Jobs zicea fix invers ca el nu vede in viitor asa cv,vorbind de copiat ce ziceti de notification bar din ios,parca seamana cu ceva,nu stiu cu ce,cine a incercat android(Nu prostia numita tw launcher de la samsung-merita sa fie dati in judecata pentru el),vede clar ca nu se aseamana cu iOS

 • Adrian

  Nu mai agita murdaria, cal3star. Pe android este cloud deja. Amazon Cloud Drive and Cloud Player, http://www.androidguys.com/2011/03/29/breaking-amazon-launches-cloud-player-android-web-cloudstreaming-music-long/. De asemenea, pe android este si un serviciu de cloud print service al lui google.

 • edy

  Inventatorii se gandesc la astfel de idei cu mult inainte de a le pune in practica. Nimic special. Cu cati ani inainte sa inventeze avionul crezi ca si l-au imaginat fratii Wright?

 • Adrian

  Zaone, postul 2 iti este adresat tie. Ai testat ca betatester icloudul?

 • Am si scris despre iCloud si ce implica el, inca din iunie cand aparuse.

 • Vali

  cal3star nu vreau sa fiu rau dar cred ca OTA update e copiat de apple

 • Adrian

  Te-am intrebat daca l-ai testat si cum ti se pare. Ce face si cum face pot afla si sigur, de aia e google. Don’t bother. Oi googali si asta, icommunity my ass.

 • Incepi sa devii enervant. Ti-am spus ca am scris, ai maini, cauta pe site sau vrei sa reiau air ce am scris acolo doar de dargul tau?

 • Unnamed

  mda….si google are toate astea :)) fara tam tam si fara bani:)) si multi altii…asa ca va rog nu mai tratati ideea cu asa mult exclusivism…e din ’60 ideea.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Cloud_computing

 • Serios? Cum se numeste serviciul ala care face tot ce face si iCloud? Pentru Android desigur.

 • Unnamed

  ai galerie syncuita cu picasa, ai aplicatiile sincuite automat, ai mailuri+mesaje sincuite automat, ai google docs+ calendar sincuite automat si ai si notes syncuite automat + google music si ai si musica in icloud….

  pe langa asta mai pot urca si fisiere care le vreau eu in google docs… so?

 • Aplicatiile synced unde? Da, deci ai 4 servicii separate pe care trebuie sa le utilizezi. Google docs e doar pentru documente last time I checked, nu pentru fisiere.

 • catanzaro27

  Or fi servici Cloud si la Android dar cred ca toti v-ati plictisit de ele de nu le utilizati deloc. Apple a dus conceptul de Cloud la un alt nivel, l-a implementat intr-un mod in care pt noi devine un lucru firesc si de care nu ne putem lipsi. Scapam de dependenta unui PC forever, asta spune multe.

 • Pentru roboti nu spune nimic, Google is God.

 • edy

  Mai roboti sunt ifanboys. Stiu ca nu o sa postezi commentul asta zaone cu toate ca nu am facut decat sa zic ce ai zis tu in commentul 16.

 • Right, e ca o religie, religia Google.

 • Cauchon

  Problema e alta: de ce era “disperat” Steve cu iCloudu asta… Daca faci back-up online, practic iti pui curu la vederea lumii si toata lumea stie ce draq faci. Afla tot ce faci tu de e asa important de a-ti face un back-up. basca online…

 • bel

  @adrian: bai copile, daca ai cumparat de la orange un tel cu adnroid care era 1euro e foarte ok… dar tot nu inteleg ce cauti tu pe un blog dedicat posesorilor de Apple…?!