Video: Steve Jobs descrie iCloud intr-un interviu vechi de 14 ani

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yE3Ta_NK4-I[/youtube]

    Desi oficial iCloud nu a fost lansat inca de catre compania Apple, conceptul din spatele noului serviciu este foarte vechi, Steve Jobs gandindu-se sa il implementeze inca de acum 14 ani. Clipul video de mai sus a fost filmat in timpul WWDC-ului din anul 1997 cand Steve Jobs explica oamenilor cat de benefic ar fi backup-ul online al datelor. Desigur ca atunci internetul nu era la fel de raspandit precum acum si solutii de genul acesta erau greu de implementat insa in deceniu si jumatate mai tarziu totul s-a implinit.

I can’t communicate to you how awesome this is until you use it. And what you would decide within a day or two is that carrying around these non-connected computers or computers with tons of state in them — tons of data and state in them — is Byzantine by comparison.

    Luna viitoare vom avea iCloud disponibil oficial pentru toti utilizatorii si prin iOS 5 veti avea posibilitatea de a salva online backup-urile pe care in mod normal le-ati salva in iTunes, eliminand astfel dependenta de programul pentru calculator. Tot de pe internet vom putea descarca si noile versiuni ale sistemelor de operare, iDevice-urile instaland automat doar cele mai importante fisiere si din nou scapam de iTunes. A durat 14 ani pentru lansarea iCloud insa e bine ca Apple nu s-a grabit deoarece a dezvoltat o infrastructura care ii va oferi un avantaj enorm fata de restul producatorilor de terminale mobile.