Companiei Apple ii este refuzata inregistrarea ca marca a denumirii multi-touch

    Stim cu totii ca Apple doreste sa breveteze orice tehnologie inventata, sau nu, de catre ea impreuna cu termenii care ar putea-o identifica in randul consumatorilor si nu numai. In cursul serii trecute o instanta din SUA a refuzat inregistrarea ca marca a denumirii multi-touch companiei Apple motivandu-si decizia prin faptul ca termenul a devenit unul generic. Instanta sustine ca denumirea multi-touch este utilizata la scara larga pentru a identifica dispozitive care au ecran ce inregistreaza mai multe atingeri simultane iar companiei Apple nu ii poate fi oferit un brevet de marca inregistrata pentru el.

Thus, from the foregoing, we find that “multi-touch” not only identifies the technology, but also describes how a user of the goods operates the device. Based on the evidence discussed above, as well as other evidence in the record, we agree with the examining attorney that MULTI-TOUCH indeed is highly descriptive of a feature of the identified goods. We now consider whether applicant has submitted sufficient evidence to establish acquired distinctiveness of this highly descriptive term.

    Daca Apple ar fi putut inregistra ca marca termenul atunci ar fi putut interzice folosirea sa de catre alti producatori de terminale mobile in descrierea propriilor produse. Termenul multi-touch a devenit un “standard” in industrie si poate fi extrem de usor inteles de catre utilizatorii de rand deci inregistrarea sa ca marca ar prejudicia producatorii de tablete, smartphone-uri, etc, care ar fi nevoiti sa licentieze denumirea de la Apple. Aceasta este una dintre putinele “batalii” pierdute de catre Apple insa de data aceasta decizia instantei va fi benefica atat pentru consumatori cat si pentru producatori.