Prima Pagina aplicatii Video: Boeing dezvolta un sistem care permite controlarea unei drone cu un...

Video: Boeing dezvolta un sistem care permite controlarea unei drone cu un iPhone de la mii de kilometri distanta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sN-X7JG5bgU[/youtube]

     Celebra companie Boeing in colaborare cu prestigioasa universitate M.I.T. a dezvoltat un sistem care permite unui simplu iDevice sa controleze un avion, in miniatura, aflat la mii de kilometri distanta utilizand o simpla aplicatie. In clipul de mai sus avem o demonstratie a modului in care functioneaza acest nou sistem si ni se prezinta o drona din campusul M.I.T. care este controlata de un iPod Touch aflat la 3.000 de mile distanta. Tehnologia este dezvoltata desigur pentru aplicatii militare si deocamdata totul este facut la o scara mica apoi armata va aplica conceptul la dronele pe care le foloseste in razboaie.

     Ideea din spatele acestui proiect este de a oferi oricarui gen de utilizator posibilitatea de a controla o drona aflata la mii de kilometri distanta iar in cazul de fata armata are nevoie de asa ceva pentru a bombarda sau spiona diverse zone de pe glob unde un avion de mari dimensiuni nu ar putea fi utilizat. In momentul de fata totul se indreapta spre robotizare si internetizare asa ca in viitor razboaiele ar putea fi purtate de roboti in locul nostru iar cei de la Boeing ne arata un mic preview pentru ceea ce va urma. Desigur ca aceste tehnologii ar putea fi aplicate si in interes comercial pentru zboruri de comerciale insa deocamdata nimeni nu investeste cu adevarat in dezvoltarea lor.

 • zeitgeist

  Se gaseste in AppStore ?
  Aplicatia pt iPod nu are nici o valoare fara toata tehnologia de comunicatie din spatele ei.
  Puteau la fel de bine sa o puna pe un device cu Bada, Mango, Kiwi sau orice alt sistem de operare(sau fruct) .
  Tu insa zaone , ne prezinti stirea de parca rolul principal l-ar avea iDevice-ul.

 • Puteau insa n-au facut-o si stiu ca te doare asta. Orice nu e pro Android te macina de parca ar fi facute de tine produsele alea. Asta da fanatism, ar trebui facut si un documentar despre Android-ul ca o religie, vad ca exista destui fanatici.

 • Alin Cristian

  daca ar exista tehnologia asta nici 5 km nu mergi ca se termina bateria :))
  numai vorbesc de intors :))
  OFF: azi in metrou erau doi pusti de 10 ani , cam asa si vorbeau ei foarte seriosi despre iphone 5 si ca va fi transparent , ca va avea ecran misto luminos etc . Erau asa amuzant sa auzi asta de la niste copilasi de 10 ani… Cu asemenea generatii ti-e si rusine sa mergi cu telefon high end cand mucosii de 10 ani au si ei.

 • djcata

  nu mai multi ca fanatiocii apple