Prima Pagina Apple Apple lucreaza la un mediu de stocare hybrid care combina elementele SSD-urilor...

Apple lucreaza la un mediu de stocare hybrid care combina elementele SSD-urilor cu ale hard disk-urilor

     Inginerii companiei Apple lucreaza tot timpul la ceva nou iar de aceasta data compania din Cupertino intentioneaza sa “revolutioneze” industria hard disk-urilor prin lansarea unui produs care combina componentele unui SSD si cele ale unui hard disk cu platane. O cerere de inregistrare a unui brevet de inventie pentru compania Apple ne prezinta un dispozitiv hybrid care ar avea incluse atat componeltele hard disk-urilor cat si componentele interne ale SSD-urilor, totul in ideea de a mentine datele in siguranta si de a oferi perormante ridicate pentru utilizatori.

On September 29, 2011, the US Patent & Trademark Office published a patent application from Apple that reveals a next generation Hybrid Drive that includes both a hard drive and Flash. Intel will be pushing their Smart Response hybrid drive systems for consumer systems in 2012 and Apple’s patent would indicate that they intend to have their own solution for future hardware. Uniquely Apple’s twist to this drive is that it will handle different types of storage media based on an environmental state of the hybrid drive. If the drive undergoes temperature, vibration or acceleration variances that could cause the hard drive to temporarily fail, the system would save the volatile data to the Flash drive.

      Practic Apple descrie un hard disk care ar functiona in baza sistemului care tine in functiune matricile raid. Dispozitivul hybrid ar avea in el componentele unui hard disk si componentele unui SSD insa informatiile ar fi in principal stocate pe platanele hard disk-ului dar ele ar putea fi transferate pe SSD in cazul unor socuri sau in eventualitatea in care ar exista o amenitare cu privire la integritatea datelor. Transferul pe mediul de stocare flash ar asigura salvarea datelor dar ar oferi desigur si acces mult mai rapid la ele, asta pana cand componentele hard disk-ului ar fi inlocuite.

     Ideea celor de la Apple este interesanta si foarte foarte utila dar problema cea mai mare ar fi cu siguranta pretul ridicat al dezvoltarii unui asemenea produs. Ar fi interesant sa vedem sistemul disponibil in viitoarele unitati de stocare din MacBook-uri si ele cu siguranta ar oferi companiei Apple un avantaj in fata competitorilor. Pe piata exista deja o cateva modele de hard disk-uri asemanatoare asa ca Apple ar trebui sa vina cu un produs inedit pentru a cuceri o piata in dezvoltare.

Apple’s invention generally relates to a hybrid storage device that includes the following: a hard-disk drive (HDD), a flash memory, an interface circuit, and control logic. This control logic receives a request, via the interface circuit, from an external device to write a block of data to the hybrid storage device, where the request includes a logical address for the block of data in a first portion of an address space which maps to the HDD. In response to the request, the control logic writes the block of data to the HDD. Furthermore, if there is a change in environmental state information of the hybrid storage device during the write operation, the control logic writes at least a portion of the block of data to a logical address for the block of data in a second portion of the address space which maps to the flash memory. Note that the address space may be common to the external device and the hybrid storage device.

 • Exista deja ceva de genul asta, cei de la Segate au facut asa ceva primii in lume. Un exemplu este modelul Seagate 320GB SATA-II 7200rpm 32MB Momentus XT Hybrid SSD.

 • Segate au fost primii din lume care au scos un HDD hybrid intre SSD si HDD. Uite modelul acesta: Seagate 320GB SATA-II 7200rpm 32MB Momentus XT Hybrid.

 • Razvan V

  Exista in momentul de fata hard-uri hybrid cu 4gb ssd si restul pentru stocare. Si exista de mai de juma de an. Sunt facute in principal sa creasca performantele, cei 4gb fiind folositi ca un buffer. Deci revolutie sa fie ….

 • Andrei

  De ce ar revolutiona ceva care exista. Oricum un SSD >> HDD+SSD iar in 2-3 ani nu vad rostul produsului

 • Pentru ca Apple “revolutioneaza” orice, lanseaza produse magice, bla bla.

 • Exact, exista de ceva timp si sunt uimit ca stirile despre Apple sunt atat de citite, dar mai ales, luate ca revolutii industriale, pe cand Apple copie deseori ceva ce deja exista pe piata, si inca mai si breveteaza! Rusine!

 • Boboc

  @Andrei pentru ca eu,tu si altii nu ne permitem sa platim 1000$ pe un hdd cu performante ridicate momentan.
  Probabil raportul performante/pret ar fi foarte bun 🙂

 • djcata

  rusinica ….. dar o sa bage ei ceva in plus sa zica ca au revolutionat …..

 • F.Gabi

  Notebook HDD Seagate Momentus XT Hybrid 500GB + 4GB SSD ST95005620AS – 478 lei, nu este chiar asa de scump

 • andrei

  Este cam jenant sa spui ca vi cu ceva revolutionar dar acel “revolutionar” deja exista pe piata eu ma gandesc ca, o sa adauge ceva nu cred ca sar arunca in asemenea afirmati fara a avea ceva in spate daca copie acelash model inseamna ca…..

 • Si iPhone-ul a fost revolutionar desi existau smartphone-uri pe piata, la fel si cu tableta iPad.

 • andrei

  erau smart dar era diferenta 🙂 ce a scos ap si ce era, aici este pur si simplu vb doar de o imbinare cea ce a fost facuta deja mai nasol este ca, vor sa breveteze ceva ce deja este pe piata asta este adevarata si reala problema ca, or face ei cu un surub in plus (ex doar) este ceva, dar nu ti se pare cam mult sa brevetezi un lucru care este deja pe piata ca inventator totusi tine de bun simt

 • andrei

  scuze ca nu am mai apucat sa dau edit si postez de 2 ori dar ca sa brevetezi deja ceva iesit este cam …(te las pe tine sa spui ) a mai comis app niste sf-uri din acestea cind a facut cerere sa inregistreze term de “multi-touch” cam depasesc limita bunului simt nu denota altceva decat goana reala dupa bani

 • andrei

  imi cer scuze ca, am spus aceste lucruri dar cum exemple de aici tipa copiatori x, copiator y, copiator…. este de bun simt sa si spui ca, este cam mult parerea mea sa vi sa brevetezi cea ce este deja pe piata daca se respecta atat de mult app poate nu intelegi ce vreau eu sa spun pur si simplu isi ataca singuri imaginea acea de care tin cu dintii de acea am adus in discutie si tm pe multi-touch nu ti se pare cam depasit

 • andrei

  nu are de ce sa faca de cacao este un site dedicat idevice persoanele care nu agreaza pot foarte simplu sa nu intre pe site, dar parerea mea este ca app mai exagereaza au scapari un pic cam extreme de acea mai trb aratat si cu degetul din cind in cind