Apple va lansa Apple TV 2G in 7 tari europene

     La mai bine de un an de la lansarea Apple TV 2G, Apple a luat decizia de a aduce produsul sau si in inca 7 tari europene unde desigur are deja magazine fizice si un magazin online. Din data de 4 octombrie compania din Cupertino va oferi propriilor clienti posibilitatea de a achizitiona Apple TV 2G si in urmatoarele tari : Belgia, Luxembourg, Olanda, Suedia, Danemarca, Norvegia si Finlanda. Coincidenta face, ca intr-o parte dintre aceste tari sa se fi lansat si iTunes Movie Store care permite utilizatorilor sa inchirieze filme deci Apple a asteptat introducerea serviciului pentru a vinde produsul.

All-new Apple TV Now Available for Order in Seven New Countries 

We are delighted to announce the all-new Apple TV, with an enhanced user interface and a breakthrough price point, is now available to order in Belgium, Luxembourg, The Netherlands, Sweden, Denmark, Norway and Finland.

      Pretul noului produs este de 120€, la fel precum in alte tari europene unde Apple TV 2G este disponibil pentru achizitie insa un pret mai mare decat cel practicat de catre Apple in SUA. Apple TV 2G a avut parte de un succes moderat pana in prezent avand in vedere ca este un produs auxiliar care trebuie utilizat cu un televizor si deocamdata nu prezinta chiar atat de mult interes pentru utilizatori, mai alex ca o tableta iPad poate fi folosita pentru a face streaming audio/video cu un adaptor HDMI.

6 COMENTARII

 1. Eu detin Apple TV 2 si merita banii din plin.
  Fara iTunes Movie Store se poate folosi la:

  1. Poti viziona filme de pe pc/mac pe TV folosind un iPhone/iPod/iPad si aplicatia AirVideo,merg si subtitrarile.
  2. Poti viziona tot continutul video din aplicatia iTunes pe TV (podcasts,tutoriale).
  3. Odata cu iOS 5 developerii pot implementa in aplicatii serviciul AirVideo,se vor putea juca jocuri prin AirPlay pe TV.

  Pentru mine doar punctul 2 m-a facut sa cumpar Apple TV.

 2. E super tare Apple tv .
  Cu noul iOS 5 tot ce faci pe iPad 2 (jocuri ,filme ,filmari in HD,poze,YouToube HD) totul prinde viața si totul wireless….face toți banii!
  Practic ai easy mirroring la HD….adio cabluri conectare…
  Astept lansarea noului iOS 5 ….

 3. Esec nu e, frate! Din cate stiu, cea mai mare competitie i-o facea Roku, care cu ultima varianta e si mai mic decat Apple Tv 2G, plus ca nu e doar pt streaming-ul continutului de pe mac pe un tv hd, ci si pentru streaming-ul de la Netflix (pt care multi opteaza ca e muult mai ieftin decat un abonament tv, gen 10$) sau YouTube. la noi bineinteles ca nu ar avea nici un rost, iar in tarile respective decat daca au servicii de streaming, altfel e doar un accesoriu optional.
  Oricum, Apple au planuri mari, in curand au sa revolutioneze conceptul de TV, cum au facut cu muzica, telefonul, etc. Un apple TV e foarte mult asteptat!

 4. @John: Cred ca ai dreptate in parte cu ultima fraza. Apple tv este un mic pas catre ce va urma. Deocamdata doar sustin cresterea pietei de streaming TV. Ce va urma atunci cand numarul de utilizatori de streaming va atinge masa critica, vom vedea. Peste cativa ani, sper ca nu prea multi.

 5. Nu numai ca am auzit dar si posed Smart Tv cu wifi etc etc. Singura problema de care nu am trecut este ca in retea tv nu prea recunosc subtitrarile. Am reusit asta de pe unele NAS -uri in schimb de pe pc deloc. In schimb prin apple tv ai acces la filme cu subtitrare in orice format oriunde ar fi in retea prin AirVideo.
  Unde mai pui ca totusi ramane si diferenta de bani. Un AppleTv e intre 100$ in State si120 Euro in Europa pe cand un SmartTv….
  Asta ca sa numai spun ca poate mai ai niste tv-uri prin casa si numai doresti inca unul.