iPhone 4S este world mode insa versiunea decodata functioneaza doar in retele GSM

    Unul dintre lucrurile foarte interesante legate de noul iPhone este faptul ca el functioneaza atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA multumita noului chip baseband implementat de Apple. La o prima citire a specificatiilor oferite de Apple ati crede ca terminalul poate fi utilizat in ambele tipuri de retele fara nicio problema insa realitatea este diferita. Versiunea decodata a iPhone 4S functioneaza numai in retele GSM dar nu si cu operatori CDMA deci nu veti putea cumpara un iPhone 4S decodat pentru a il folosi cu alti operatori.

The unlocked iPhone includes all the features of iPhone but without a contract commitment. You can activate and use it on the supported GSM wireless network of your choice, such as AT&T in the United States.* The unlocked iPhone 4 or iPhone 4S will not work with CDMA-based carriers such as Verizon Wireless or Sprint.

     Apple nu spune daca terminalele cumparate impreuna cu un abonament CDMA pot fi utilizate si cu retele GSM deci nimeni deocamdata nu stie cum stau lucrurile. Practic avantajul “world phone-ului” este inutil in acest caz deoarece nu putem folosi iPhone-ul atat in retele GSM cat si in retele CDMA si ajungem exact in situatia terminalului iPhone 4. Desi ca si strategie de marketing informatiile celor de la Apple entuziasmeaza cumapratorii, realitatea este cu totul diferita si eu cred ca Apple nu ar fi trebuit sa puna atat accent pe versatilitatea terminalului din moment ce el este limitat.

9 COMENTARII

  1. este si normal sa fie asa, deoarece retelele cdma nu folosesc sim-uri… chipul pt world phone exista, dar daca nu este inregistrat intr-o retea cdma este inoperabil !…
    mai exact iPhone 4S este world phone doar pentru cei din retelele cdma, deoarece au posibilitatea de a folosi sim-ul pe langa abonamentul existent… de aceea nu e deblocat telefonul pt acestia!

  2. avantajul celor din retele cdma este ca pot folosi si sim-ul gsm… dar nu stiu daca in acelasi timp cu abonamentul!
    avantajul gsm este ca putem avea telefonul deblocat…
    avantaje si dezavanaje! nimik nu e perfect…

  3. de pe site-ul apple: ” And iPhone 4S is a world phone, so you can use it almost anywhere. Whether you’re a GSM or CDMA customer, you can roam GSM networks in 200 countries around the world.”

  4. Pai este WORLD Phone, doar ca nu poti folosii o retea CDMA fara sa ai abonament acolo… este simplu si NORMAL. La fel de normal este in momentul in care esti abonatul unei retele CDMA sa poti folosii si o retea GSM fara sa schimbi telefonul (defapt la asta sunt sigur ca s`au si referit cand au spus world-phone).

    Deci, nu condamnati Apple pentru ca nu este vina lor, pur si simplu nu te poti folosii de o retea CDMA atata timp cat nu esti abonat.

  5. Quote-ul meu din articol tot de pe site-ul meu este luat. Este vorba despre versiunea decodata a iPhone 4S, nu stiu daca versunea codata CDMA va functiona si pe GSM.

  6. Este vorba de iPhone 4 “unlocked and contract-free. Coming in November”, nu de 4S. Scrie marunt dedesupt: “The unlocked iPhone 4 will not work with CDMA carriers such as Verizon Wireless or Sprint.” Deci numai iPhone 4 vor fi puse in vanzare unlocked in USA.
    Cat despre 4S (tot marunt, la nota de subsol 4 din Technical Specifications): “CDMA available only if iPhone 4S is sold and activated for use on a CDMA network”.