iPhone 4S este world mode insa versiunea decodata functioneaza doar in retele GSM

9

    Unul dintre lucrurile foarte interesante legate de noul iPhone este faptul ca el functioneaza atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA multumita noului chip baseband implementat de Apple. La o prima citire a specificatiilor oferite de Apple ati crede ca terminalul poate fi utilizat in ambele tipuri de retele fara nicio problema insa realitatea este diferita. Versiunea decodata a iPhone 4S functioneaza numai in retele GSM dar nu si cu operatori CDMA deci nu veti putea cumpara un iPhone 4S decodat pentru a il folosi cu alti operatori.

The unlocked iPhone includes all the features of iPhone but without a contract commitment. You can activate and use it on the supported GSM wireless network of your choice, such as AT&T in the United States.* The unlocked iPhone 4 or iPhone 4S will not work with CDMA-based carriers such as Verizon Wireless or Sprint.

     Apple nu spune daca terminalele cumparate impreuna cu un abonament CDMA pot fi utilizate si cu retele GSM deci nimeni deocamdata nu stie cum stau lucrurile. Practic avantajul “world phone-ului” este inutil in acest caz deoarece nu putem folosi iPhone-ul atat in retele GSM cat si in retele CDMA si ajungem exact in situatia terminalului iPhone 4. Desi ca si strategie de marketing informatiile celor de la Apple entuziasmeaza cumapratorii, realitatea este cu totul diferita si eu cred ca Apple nu ar fi trebuit sa puna atat accent pe versatilitatea terminalului din moment ce el este limitat.