iPhone 3GS – noul iPhone ieftin al Apple

    S-a tot vorbit in aceasta vara de lansarea unui iPhone Mini, mai exact un iPhone low-end cu ajutorul caruia Apple ar urma sa intre pe acel segment al pietei si sa atraga o parte dintre clientii orientati catre achizitionarea unui terminal Android. Ei bine in final nu a fost un iPhone Mini ci este batranul iPhone 3GS care va trai inca un an pe piata si va fi vandut gratuit la abonament sau pentru 370€ “la liber” in magazinele Apple. Pretul nu este foarte mic insa este indeajuns de bun pentru a fi competitiv cu alte smartphone-uri din aceeasi categorie si 3GS-ul va avea in continuare succes.

     iPhone 3GS are hardware destul de vechi dar care ruleaza relativ bine noul iOS 5 care va fi cu siguranta disponibil pentru posesorii de 3GS-uri pana la aparitia iOS 6. Prin mentinerea 3GS-ului si coborarea pretului pentru iPhone 4, Apple a reusit sa tina 3 modele ale iPhone in viata si sa ofere oricui posibilitatea de a isi achizitiona un asemenea dispozitiv. In categoria sa de pret iPhone 3GS este poate cea mai buna solutie daca stam si comparam alte smartphone-uri Android care au hardware asemanator sau poate mai bun dar performante nu la fel de bune.

    3GS-ul s-a vandut bine cat iPhone 4 a fost terminalul high-end al Apple insa vanzarile puternice vor continua si anul acesta iar cele 20 de milioane de iPhone-uri vandute de Apple in Q3 2011 si-ar putea dubla pana la sfarsitul anului 2012.