iOS 5 – probleme cu autonomia bateriei

    Pe langa problemele legate de instalarea iOS 5 pe un iDevice, unii utilizatori se plang si de faptul ca autonomia bateriei nu este chiar atat de buna dupa instalarea noii versiuni a sistemului de operare. Aceasta este o problema care este discutata dupa fiecare update la o noua versiune a iOS si in general exista mai multi factor care pot cauza o scadere a autonomiei bateriei. Printre acestea regasim: instalarea unui backup al iOS 4, noile functii implementate de Apple care necesita mai multe resurse, folosirea excesiva a dispozitivului, etc.

    De obicei instalarea unui backup vechi genereaza problemele de acest gen insa trebuie sa luati in considerare si faptul ca in iOS 5 exista multe functii noi care afecteaza autonomia bateriei iar cele mai energofage sunt Notifications Center si iCloud. iCloud actualizeaza la anumite intervale de timp informatiile dintr-un iDevice cu serverele Apple iar aceasta operatiune consuma nu doar trafic de internet ci si energie iar Notifications Center-ul este atat de complex incat are nevoie de resurse destul de multe pentru a functiona fara probleme.

   Daca autonomia voastra este foarte proasta, va recomand sa faceti un restore si sa nu reinstalati backup-ul vechi ci sa setati telefonul ca si nou. Daca ati facut deja acest lucru si tot nu sunteti multumiti de autonomie atunci verificati daca GPS/Bluetooth-ul sunt deschise, daca Wi-Fi-ul functioneaza cand nu ar trebui si mai inchideti anumite functii.