Video: Steve Jobs a refuzat o operatie care i-ar fi putut prelungi viata

    In anul 2004 Steve Jobs a aflat ca este bolnav de cancer, mai exact cancer la pancreas si atunci i s-a spus ca o operatie i-ar putea oferi sanse foarte mari de recuperare. Atunci Steve Jobs a refuzat operatia si timp de 9 luni de zile a ignorat rugamintile celor din jurul sau pana in momentul in care a cedat si a fost de acord sa efectueze respectiva operatie. Isaacson sustine ca Steve Jobs era genul de persoana care credea ca daca ignor un lucru indeajuns de mult acesta va disparea ca prin minune. Din pacate in momentul in care a decis sa se opereze, cancerul s-a extins dincolo de pancreas la tesuturile din preajma acestuia si in biografia autorizata scrisa de Walter Isaacson Steve Jobs declara ca regreta foarte mult refuzul de a face o operatie care i-ar fi oferit mult mai multe sanse de a supravietui.

I’ve asked [Jobs why he didn’t get an operation then] and he said, ‘I didn’t want my body to be opened…I didn’t want to be violated in that way,'” Isaacson recalls. So he waited nine months, while his wife and others urged him to do it, before getting the operation, reveals Isaacson. Asked by [60 Minutes correspondent Steve] Kroft how such an intelligent man could make such a seemingly stupid decision, Isaacson replies, “I think that he kind of felt that if you ignore something, if you don’t want something to exist, you can have magical thinking…we talked about this a lot,” he tells Kroft. “He wanted to talk about it, how he regretted it….I think he felt he should have been operated on sooner.

    Steve Jobs i-a mintit pe cei din jurul sau spunandu-le ca a fost vindecat de cruda boala cand in realitate situatia sa era mai mult decat grava. Chiar si cu o intarziere de 9 luni si cu o agravare a bolii, Steve Jobs a trait inca 6 ani, mult mai mult decat orice alt suferind de cancer la pancreas si Walter Isaacson declara zilele trecute ca pasiunea pentru Apple l-a tinut pe Jobs in viata atat timp. Informatiile oferite astazi de Isaacson fac parte dintr-un interviu care va fi difuzat la postul de televiziune CBS si pentru care avem un scurt preview in clipul video de mai sus.

    Biografia autorizata a lui Steve Jobs va fi lansata oficial saptamana viitoare in iBookStore.