Prima Pagina Apple Notifications Center – cum functioneaza noul sistem de notificari din iOS 5

Notifications Center – cum functioneaza noul sistem de notificari din iOS 5

  Notifications Center este una dintre cele mai importante functii ale iOS 5 deoarece schimba complet modul in care sunt afisate notificarile pentru iDevice-urile noastre. Centrul de notificari al celor de la Apple a fost special conceput pentru a ne da posibilitatea de a alege modul in care dorim sa fie afisate notificarile dar si de a avea parte de un meniu in care sa avem listate toate notificarile primite recent. Centrul de notificari se acceseaza printr-un swype de sus in jos pe ecran si in timp ce faceti swype-ul veti trage in jos intreg meniul unde aveti afisate ultimele mesaje primite de voi prin notificari.

  Observati in imaginea de mai sus ca avem afisate 2 widget-uri pentru bursa si vreme insa aceste widget-uri pot fi scoase din lista sau li se poate modifica pozitia folosind optiunea edit din meniul Notifications din aplicatia Settings. Sub ele avem notificarile primite de la aplicatia iDevice.ro insa daca aveti apeluri, mesaje, sau alte notificari, ele vor fi afisate toate in aceeasi lista. Nu conteaza de la ce aplicatie vin notificarile, ele vor fi afisate acolo, Apple afisand absolut toate notificarile venite de la orice aplicatie care are sistemul de notificari push activ. Gasesc noul Notifications Center extrem de util si sincer imi pare rau ca Apple nu l-a implementat acum macar un an de zile.

  In ceea ce priveste setarile, din pacate nu exista optiunea de a inchide de tot notificarile pentru aplicatii, asa cum puteam face in iOS 4, ci trebuie sa inchidem in mod individual notificarile pentru ficare aplicatie in parte. In aplicatia Settings avem un meniu special pentru Notifications Center de unde putem administra optiunile pentru fiecare aplicatie in parte. Exista in acest meniu posibilitatea de a nu afisa debloc notificarile in Notifications Center, de a seta cate notificari sunt afisate in Notifications Center : 5, 10, 15, optiunea de a dezactiva sunetele/badge-urile pentru aplicatii si posibilitatea de a activa/dezactiva afisarea notificarilor in Lockscreen. Poate cea mai interesata optiune este cea care ne permite sa selectam modul in care dorim sa fie afisate notificarile. Putem alege ca notificarile sa ne fie afisate exact ca pana acum, adica prin intermediul unui mesaj in mijlocul ecranului(optiunea Alerts) insa exista optiunea de a afisa notificrile intr-o mica bara afisata sub status bar(optiunea Banners)sau exista optiunea de a nu afisa notificarile absolut deloc(optiunea None).

  In fiecare aplicatie putem seta optiuni predefinite pentru modul in care apar notificarile noastre deci puteti alege pentru fiecare aplicatie cum sa va fie afisate notificarile. Mie imi place extrem de mult noul sistem de notificari, sunt sigur ca si voi veti fi foarte multumiti de el. Important de retinut este ca aceste notificari nu se rezuma doar la cele PUSH ci la orice notificare facuta in iOS -ul nostru fie ca e vorba despre un mesaj sau un apel primit.