Video: Siri este o \”necunoscuta\” pentru unele televiziuni din Romania

33

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=URgY8INnUEI[/youtube]

    Pe 4 octombrie Apple a prezentat Siri, un asistent personal care desi imperfect se poate dovedi a fi util pentru cei care stiu sa lucreze cu el. In Romania Siri este inutil pentru cei care nu stiu engleza, pentru cei care nu stiu sa rosteasca, corect cuvintele in limba engleza si in general pentru orice persoana care nu stie prea multe despre tehnologie. Din pacate televiziunile care ar trebui sa “lumineze” lumea prezinta Siri ca pe un sistem mai mult decat inutil si daca va uitati la clipul de mai sus veti intelege de ce. Siri nu a fost conceput pentru a afla cum il cheama, cum te cheama sau cu ce este “imbracat” telefonul. Siri a fost conceput ca un sistem cu ajutorul caruia putem afla informatii despre vreme, putem trimite mesaje, putem seta reminders, putem afla informatii despre cursul valutar, putem face calcule matematice, putem cauta locatii si multe multe altele. Din pacate Siri a fost intrebat toate prostiile dar ceea ce conteaza nu si imi pare rau sa vad ca la un buletin de stiri atat de important se prezinta 3 intrebari fara nici un rost cand puteau fi prezentate alte functii mai utile.

    Este adevarat ca in Romania nu se pot cauta locatii dar puteti afla informatii despre cursul valutar, puteti calcula cat inseamna 600€ in lei, puteti afla cate calorii are un hamburger, puteti afla informatii despre personalitati, monumente, locatii de pe glob, puteti trimite mesaje/email-uri, puteti transforma Siri intr-un sistem folositor, dar numai daca doriti. Nu ma intelegeti gresit, Siri este departe de a fi perfect, Siri este doar pe jumatate util in Romania, dar cei care doresc pot folosi Siri si pentru alte lucruri in afara intrebarilor prezentate in clipul de mai sus. Daca exista jurnalisti care citesc acest articol, puneti intrebari utile sistemului Siri si nu va faceti de ras prin ziare si la TV. Nu este Siri cea mai revolutionara inventie a pamantului dar trebuie prezentata si partea utila a sa.

    Mergand pe informatiile prezentate in clip, se pare ca la eMAG s-ar fi adus doar vreo 10 iPhone 4S si nu 100 cum s-a spus acolo iar despre afirmatiile directorului Samsung ce mai pot spune? Nu e de mirare ca in Android Market a aparut IRIS, un sistem dezvoltat de un developer amator pe care il aveti prezentat mai jos.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vfcfckILNHo[/youtube]

Today SassiBoB reviews Android’s answer to Siri, iRis. iRis is a semi-productive artificial intelligence app. You can talk to iRis and iRis will talk back. But beware, she gets a little bit sarcastic, snarky, and just plain rude. Dexetra, the developer, says you need to have “Voice Search” and “TTS library” installed in your phone for iris to work, but most phones have them pre-installed. The permissions you have to allow are for full internet access and view network state, but hopefully soon there will be more for calendar, sms, and making phone calls and more. Check out some hilarious dialogue in SassiBoB’s hands-on with iRis!