Tethered jailbreak vs semitethered jailbreak

    Dimineata am scris un articol in care va spuneam ca o solutie de semitethered jailbreak a fost lansata pentru iDevice-urile noastre cu iOS 5 instalat. Din pacate o solutie de untethered jailbreak este inca in curs de dezvoltare asa ca pentru cei care calatoresc mult exista acum o metoda de a avea un terminal semi-activ chiar si dupa o resetare. Tethered jailbreak-ul este o stare in care iDevice-ul nostru este jailbroken, poate fi folosit fara probleme insa in cazul inchiderii sau resetarii sale vom fi nevoiti sa il introducem in tethered mode pentru a il reporni. Practic notiunea de tethered reprezinta obligativitatea de a folosi un calculator pentru a reporni iDevice-ul dupa ce acesta se inchide.

     Semitethered jailbreak-ul lansat astazi rezolva o parte a problemei tethered jailbreak-ului insa din pacate este departe de a fi o adevarata solutie de untethered jailbreak. Practic acest semitethered jailbreak ne da posibilitatea de a porni un iDevice care are parte de un tethered jailbreak insa vom putea utiliza doar cateva aplicatii din dispozitivul nostru, mai exact aplicatiile Phone/Messages, aplicatiile instalate din App Store si cam atat. Putem trimite mesaje cu aplicatia Messages insa nu putem folosi Safari, aplicatia Mail deci practic putem suna pe cineva daca avem nevoie sau  ii putem trimite un SMS. O alta mare problema a acestui semitethered jailbreak este ca nu functioneaza corect deocamdata, adica desi dispozitivul booteaza corect dupa inchidere/resetare, s-ar putea sa aveti probleme la reintroducerea in tethered mode. BigBoss, dezvoltatorul solutiei, lucreaza la rezolvarea problemelor dar nu se stie cat timp va dura.

     Semitethered jailbreak-ul este util pentru cei care nu au un calculator la ei tot timpul si au nevoie ca functia de telefonie/mesagerie sa fie constat functionala. Pentru restul recomandarea mea este sa asteptati cateva zile pana solutia aceasta va mai fi actualizata pentru a fi rezolvate o parte dintre bugurile existente.