Unul dintre mentorii lui Steve Jobs a fost un vanzator de LSD

  Biografia lui Steve Jobs aduce in prim-plan lucruri interesante si neobisnuite din viata fostului CEO al companiei din Cupertino iar din ea aflam ca barbatul din imaginea de mai sus este unul dintre personajele care l-a inspirat pe fostul co-fondator al Apple. Barbatul se numeste Robert Friedland, un traficand de LSD de la care Steve Jobs isi achizitiona drogurile in tineretea sa. Pe Friedland Jobs l-a intalnit cand incerca sa vanda o masina de scris iar intalnirea a fost mai mult decat neobisnuita, fostul CEO al Apple fiind invitat si acceptand sa priveasta o partida de sex dintre Friendland si prietena sa.

Steve met him after arranging to sell him his IBM Selectic typewriter. When Jobs came into the room, Friedland was having sex with his girlfriend, and insisted Jobs stay and watch, which Jobs did. Friedland then formed a commune out on an apple orchard that was granted to him by an eccentric millionaire uncle. People did acid and talked a lot about Eastern spiritualism there, and the Hare Krishnas would cook them meals. Steve eventually decided communal living was not for him after sleeping in the kitchen and watching people steal each other’s food in the night. Upon leaving the commune, though, Steve Jobs had the inspiration to name his company Apple.

  Povestea dintre cei doi continua cu o mica, comunitate formata de catre Friedland intr-o livada de mere mostenita de la un unchi excentric, livada in care oamenii din “comunitatea” sa locuiau, foloseau LSD si purtau diverse discutii legate de spiritualitate. Steve Jobs a facut parte din aceasta comuntate, a locuit in respectiva comunitate pentru o perioada de timp si din ea a preluat ideea de a isi numi compania Apple. Tot acolo Steve Jobs a preluat si ideea “reality distortion field-ului“, adica un mod subiectiv de a privi lucrurile, un mod caracteristic lui Jobs care era capabil sa convinga pe oricine ca orice este posibil chiar daca in mod real lucrurile erau complet diferite.

  Desi pare greu de crezut, Steve Jobs a imprumutat din comportamentul vanzatorului de droguri si acest lucru l-a evientiat in relatiile sale cu angajatii. In concluzie, Steve Jobs a fost un om neconventional in tineretea sa iar in zilele urmatoare vom afla tot mai multe lucruri asemanatare despre el.