Prima Pagina Apple Video: Bill Gates vorbind despre Steve Jobs

Video: Bill Gates vorbind despre Steve Jobs

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PtILiyMGl84&t=6m6s[/youtube]

  Saptamana trecuta v-am prezentat cateva cuvinte dure adresate de Steve Jobs fostului CEO al Microsoft, Bill Gates. Jobs a spus ca Gates este lipsit de imaginatie si ca acesta a furat produsele altor companii si le-a vandut ca fiind ale sale. Cuvintele lui Jobs au starnit destul de multe controverse in presa americana avand in vedere ca interactiunile dintre cei doi presedinti de companii au fost destul de rare si nu chiar atat de fructuoase. Ei bine Bill Gates vorbeste in interviul de mai sus despre relatia sa cu Steve Jobs si da o explicatie pentru cuvintele dure adresate de fostul CEO al Apple.

   In opinia sa, Steve Jobs a adus multe tehnologii noi pe piata dar nu a scos indeajuns de multi bani din ele pentru ca Apple oferea produse la preturi premium si fostul CEO a fost afectat de succesul pe care Microsoft l-a avut cu strategia sa de vanzari. Poate este asa, poate nu, cert este ca Bill Gates a fost rezervat cand a vorbit despre Jobs preferand sa nu foloseasca termeni la fel de duri despre cel alaturi de care a dezvoltat interfata calculatoarelor pe care le folosim astazi.

“Well, Steve and I worked together, creating the Mac. We had more people on it, did the key software for it.”

“So, over the course of the 30 years we worked together, you know, he said a lot of very nice things about me and he said a lot of tough things. I mean, he faced several times at Apple the fact that their products were so premium priced they literally might not say in the marketplace. So, the fact that we were succeeding with high-volume products, including a range of prices, because of the way we worked with multiple companies, its tough.

“At various times, he felt beleaguered. He felt like he was the good guy and we were the bad guys. You know, very understandable. I respect Steve, we got to work together. We spurred each other on, even as competitors. None of that bothers me at all.”

 • Ciprian D.

  Cred ca Bill gates este deasupra raposatului Steve in viziunea sa despre viata- este mult mai calm si intelegator, nu ataca frontal sub nici o forma spre deosebire de fostul C.E.O care se pare ca era foarte dur cu cei din jur.

 • KFF

  Gates Bill e un bleg .

 • Razvan

  Multi ar vrea sa fie la fel de “blegi” ca el…

 • Ciprian D.

  KFF sunt si eu curios de viziunea ta si de ce spui asta ?! Adica astept o argumentatie

 • KFF

  E lipsit de vlaga , e un geek interiorizat si inchistat in el . Timid , rusinos , etc .

  Profil psihologic doar pe bani fac 🙂

 • Toma

  Un articol foarte interesant
  Happy Birthday, Bill Gates! You Made Steve Jobs Possible
  http://www.forbes.com/sites/davidcoursey/2011/10/28/happy-birthday-bill-gates-youve-changed-our-world-way-more-than-that-jobs-guy/

 • Mihai

  e fair-play….steve jobs a fost un frustrat care la motivat sa inoveze si sa calce in picioare Microsoft. Pana la urma eu il respect pe Bill Gates atat pentru Microsoft care nu poti sa spui ca este o companie irelevanta…dupa cum zice Jobs,cat si pentru actiunile de caritate pe care le face…, pana la urma desi are o gramada de bani ii ajuta pe cei care chiar au nevoie. Jobs e frustrat si a urat microsoft pana la maduva oaselor ca i-a furat piata nu ca au copiat “mac-ul” ca pana la urma GUI si mouse-ul nu l-a inventat apple ci Xerox.

 • KFF

  Cand furi e normal sa ai ambitia de a depasi hotul , daca macar nu iti mai poti recupera produsul .

  Si a reusit , diferenta intre Apple si Microsoft e mare , la nivel de $$$.

  Palma data lui Gates Bill a fost una usturatoare.

  Si diferenta intre cei doi e asta : http://www.styleyouniversity.com/wp-content/uploads/2011/03/Jobs-and-Gates.jpg
  No comment .

 • KFF

  Si o poza mai de ansamblu : http://www.mrgoodlife.net/wp-content/uploads/2011/03/Steve-Jobs-and-Bill-Gates.jpg

  Aceiasi New Balance , aceiasi Levi’s … Un om normal intre oameni . Nu fals .

  http://static.macgeneration.com/img/2011/9/skitched-20111006-095116.jpg

 • Mihai

  nu cred ca el o considera palma/:) si cred ca arata mai prost in ochii presei daca se apuca acum sa critice o persoana care tocmai a murit… si nu stiu ce treaba are tinuta si unde anume vrei sa bati…..cu normalitatea . PS nah uite-l pe steve “fals: ofticate =)) http://blog.ugroove.tv/wp-content/uploads/2011/10/205729-steve-jobs-1984-macintosh.jpg

 • rdk

  Kff eu am impresia ca tu chiar ai actiuni la apple 🙂

 • A trebuit sa urmares 6 minute de aberatii care nu cred ca intereseaza pe nimeni sa ascult maxim 2 minute de discutii despre Steve Jobs, restul este viziunea lui despre taxe si alte lucruri ne interesante 🙂

 • t0rrent

  A fost chiar porc atunci cand a adus referire la Steve mentionand de faza cu LSD-ul si India. Steve nu mai e, fie ca se vrea, fie ca nu se vrea, el a schimbat cum ne uitam la tehnologie in ziua de azi cand e vorba de computere fie ele portabile sau nu si cand e vorba de telefoane, tablete si playere mp3. La sfarsit a incercat sa se scuze intr-un fel de mentiunea anterioara despre Steve. Parerea mea? Windows a ajuns acolo unde este pentru ca Microsoft au decis sa licentieze x-shpe mii de firme care sa le redistribuie produsul pe calculatoarele lor, iar Apple a preferat sa isi faca calculatoarele asa cum stiu ei pentru ca sincer pana la urma uite ce a iesit. iPhone-ul este produsul prin care Apple s-a facut cu adevarat simtit in Romania. Pana atunci, lumea isi cumpara iPod dar nu foarte multa lume, la fel si cu Mac. Cum a aparut iPhone, cum romanul a mai invatat ce e ala Mac, etc. si tocmai pentru ca ei au decis sa isi faca singuri hardware-ul si software-ul, de-aia si Mac-ul si iPhone si iPad, etc au asa succes.
  M-a deranjat foarte mult comentariul sibtil al lui Bill cu referire la Steve. SCREW YOU!

 • @t0rrent , te-a deranjat comentariul lui Gates ? LOOOOOOL atunci de cel al lui Jobs la adresa lui inseamna ca a fost mai mult decat deranjant .
  Oricum Jobs a fost frustat toata viata lui de succesul altora , si zic asta fara ai pune la indoiala geniul si succesul personal pe care l-a avut dea-lungul timpului

 • mike

  @toma: foarte bine scris articolul!!!

 • Tigris Regalis

  Era și normal ca Steve Jobs să fie supărat și Bill Gates nu: primul este victima, de pe urma căruia cel de-al doilea, hoțul, a profitat! Apple a plătit cu acțiuni accesul la Xerox PARC pentru a se documenta (acesta era și scopul centrului de cercetare din Palo Alto: Xerox nu dorea să dezvolte propriile produse, ci doar idei pe care să le vândă altora) despre mouse, GUI, etc., după care au dezvoltat revoluționarul Macintosh, în schimb MS a copiat pe gratis ce au dezvoltat Xerox și Apple (precum și inventatorul QDOS, rebotezat MSDOS de către MS și licențiat pe bani mulți către IBM ca PCDOS, precum și atâția alții de care i-a furat MS) și a făcut bani din asta, pe seama celorlalți!

 • Tigris Regalis

  Acum, Bill Gates este liniștit (pentru că i-a ieșit schema, s-a îmbogățit și nu a fost pedepsit pentru ce-a făcut) și nu are pe cine să atace, pentru că, în sinea lui, se simte cu musca pe căciulă …

 • Mihai

  @ Tigris Regalis Ulterior Xerox tot a dat in judecata Apple…

 • Tigris Regalis

  @Mihai: Da, degeaba!

 • Mihai

  @Tigris Correct la fel a fost si in cazul procesului MIcrosoft vs Apple pe tema GUI cand instanta a decis ca daca ar trebui microsoft sa plateasca bani cuiva ar fi trebuit sa ii plateasca pe cei de la Xerox si nu pe cei de la apple…punctul tot ramane valabil.

 • Tigris Regalis

  @Mihai: În acel proces, judecătorii au aplicat principiul “cutuma face drept”, care este foarte des aplicat de americani, având rădăcini istorice: când coloniștii soseau în Americi și migrau înspre vest, în teritoriile locuite de indieni, pentru a înființa noi orașe și, apoi, state, nu se interesau de “legea locului”, pentru că îi considerau pe indieni (care făcuseră până atunci legea locului) ca fiind sălbatici și nedemni pentru a fi luați în considerare la fondarea de orașe și state ale coloniștilor “civilizați”. Deoarece coloniștii erau mai mult preocupați cu amenajarea noilor așezări (și apărarea acestora împotriva indienilor), nu prea aveau timp să redacteze și legi (legiferarea fiind dintotdeauna un proces complicat, care nu era la îndemâna unor coloniști fără pregătire juridică). Neaplicând nici legea locului (a indienilor) și nelegiferând nici propriile reglementări, se crea un vid legislativ ce era de regulă umplut de cele 10 porunci din Vechiul Testament, pe care le știa orice colonist, eventual și de Legea Talionului (vendetta), dar mai ales de diferite obiceiuri pe care, de-a lungul timpului, le stabileau coloniștii (la început verbal) între ei și de a căror respectare se îngrijea șeriful. Astfel, obiceiul (cutuma) ținea loc de lege (“cutuma face drept”), iar americanii s-au obișnuit cu acest mod de “legiferare”.

  Procesul de mai sus, referitor la GUI, a durat așa de mult, încât apăruseră deja o sumedenie de sisteme de operare cu GUI, în afară de Mac OS și Windows, până ca judecătorii să ajungă să dea sentința. Astfel, aceștia au considerat că a apărut o cutumă, în sensul că era deja uzual, la data pronunțării sentinței, ca sistemele de operare să afișeze ferestre, iconițe, bare de meniuri, desktop, etc. și astfel, aplicând principiul “cutuma face drept, au concluzionat că este drept ca sistemele de operare să aibă aceste elemente de GUI și astfel MS este în drept să le folosească!

  Acesta este un exemplu tipic al realităților care se pot schimba radical până să se finalizeze un proces, astfel încât părțile se trezesc în fața unui fapt împlinit până să se dea sentința …

 • Mihai

  @Tigris da asa o fi…dar daca nu era microsoft era altcineva….nu trai doar din iluzia ca apple este o companie “foarte ok” si microsoft este intotdeauna compania malefica…Pana la urma M$ a bagat bani in apple in anii 90 lucru pe care sunt convins ca daca nu l-ar fi facut nu am fi vorbit deloc azi de mac, iphone si ipad.

 • Tigris Regalis

  MS a avut multe episoade de comportament malefic și nu doar față de Apple (printre victime se numără Netscape, IBM, BeOS, Corel, Mozilla și mulți alții), așa că e clar cum stă treaba! Iar investiția de care zici nu a fost dezinteresată, ci a reprezentat prețul pentru exclusivitatea (temporară) a browser-ului Internet Explorer și a suitei MS Office pe Mac OS. Bill Gates n-a aruncat cu bani aiurea, ci și-a asigurat o piață!

 • Tigris frate ai auzit de expresia pestisorul mare mananca pe cel mic ? In business daca nu esti curva cu doua fete te mananca ‘sfintii’ ce crezi ca apple nu a procedat cu alte companii asa la un moment dat ? cel mai nou exemplu e cel cu samsung si interzicerea tabletei in europa .Nu mai fiti asa indoctrinati frate (tu , kff si domnul avocat in general) think outside of the box , nicio companie nu e perfecta si nu joaca etic si moral , banul e stapanul lumi

 • Tigris Regalis

  @Grim: Ce legătură are expresia cu peștele mare și cel mic? O preluare sau fuziune nu este neapărat un lucru rău, în majoritatea cazurilor ea se face cu acordul tuturor celor implicați și toată lumea are de câștigat. În foarte rare cazuri are succes o “preluare neprietenoasă”, forțată de una din părți în detrimentul altora, și nu știu niciuna în care să fie implicată Apple!

  Interzicerea imitațiilor asiatice nu are nicio legătură cu vreo preluare, ci este o măsură normală de protejare a propriilor drepturi de proprietatea intelectuală, la care apelează toate firmele. De ex. Motorola se pare că a fost preluată de Google tocmai pentru că intenționa să blocheze vânzările altor producători de terminale Android, invocând și ea tot drepturile sale de proprietate intelectuală, încălcate de respectivii imitatori asiatici; pentru a nu fi afectată piața producătorilor de Android, Google a preferat să preia Motorola la suprapreț!

  Și nu sunt deloc îndoctrinat, am folosit și încă folosesc electronice de la diverși producători și simpatia pentru produsele Apple este consecința constatărilor pe care le-am făcut în mod direct, fără să fi fost supus unor discursuri de îndoctrinare sau altele asemenea. Nicio companie nu este perfectă, dar unele chiar vezi cum se străduiesc să facă produse cât mai bune, să ajungă cât mai aproape de perfecțiune, nu doar produse generice și volum, și Apple este una dintre aceste companii inovative și perfecționiste. Pentru asta consider că este de admirat.