Ubuntu va fi disponibil pe tablete si smartphone-uri

  Celebrul sistem de operare Ubuntu va fi disponibil pe smartphone-uri si tablete in viitorul apropiat, conform presedintelui companiei Canonical. Deocamdata nici un produs nu a fost prezentat ruland o versiune mobila a sistemului de operare insa CEO-ul Canonical a anuntat ca pana in anul 2014 Ubuntu va fi disponibil pentru smartphone-uri si tablete. In momentul de fata Ubuntu a fost implementat intr-o versiune sau alta in terminale mobile insa nicio incercare de acest gen nu a avut chiar atat de mult succes.

  Ubuntu este un sistem de operare apreciat de foarte multi utilizatori, este mai putin folosit decat Mac OS X, de exemplu, insa cu un UI bun si aplicatii disponibile ar putea deveni o alternativa demna de luat in seama. Cu o companie puternica in spate si o echipa de marketing buna, Ubuntu ar putea avea succes, insa totul depinde de aplicatiile disponibile pentru el si de suportul de care va avea parte.

12 COMENTARII

  1. Ubuntu e o mizerie de sistem de operare pt Desktop. pe tablete/smartphone-uri cred ca ar prinde totusi. l-as folosi, in ciuda antipatiei pe care o am pentru versiunea desktop.

  2. Rares, daca nu ai aflat Android a intrecut de mult timp iOS la cota de piata, asa ca daca Ubuntu intrece Android , iOS o sa fie undeva mult in spate.

  3. Da, Android a intrecut la cota de piata ( 1.000 vs 10 ) dar daca iei pe producatori in parte nu a intrecut si nici la performante si nici la aplicatii nu le-au intrecut! Eu astept sa vad ce va face acest Ubuntu.

  4. Am avut eu ubuntu, e minunat, in comparatie cu windows-ul, e mult mai rapid, si mult mai usor, atata ca nu are aplicatii si programe, in rest pentru internet browsing si filme, e minunat, si e si FREE, cu upadate-uri care aduc multe chestii, ei aveau App Store-ul lor dinaintea lui Apple, numai ca erau numai chestii aiurea, care nu-ti foloseau. Ubuntu este folosit pentru firme mici, care nu vor sa plateasca licenta Apple sau Windows.

  5. Linux nu va avea niciodata succes ca Open Source. Fara cineva care sa investeasca in dezvoltarea lui nu are nici o sansa.
    Pana sa trec la OS X am incercat Ubuntu, marile probleme ale linux-ului sunt driverele si soft-ul.
    Nu are nici ce-a mai mica sansa sa concureze cu Android iOS si Windows.

  6. ubuntu poate rula pe tabletele cu android chiar si acum daca stii ce trebuie sa faci…din cate am vazut merge chiar ft bine…cam aceleasi lucruri stau la baza celor doua sisteme de operare…chiar si a iOS-ului…cu putina munca ubuntu ar putea rula si pe un iPad(daca nu exista deja aceasta solutie)…dar care ar fi rostul?…puterea ubuntu e in server…nu in GUI…

  7. În sfârșit au realizat și cei din comunitatea Linux că nu vor avea în veci succes pe desktop și că nici nu mai merită să încerce, pentru că am intrat deja în era post-PC și desktop-urile vor fi oricum înlocuite tot mai mult cu smartphones și tablete. Însă în această nouă lume, nu văd unde ar fi avantajul care ar menține un distro precum Ubuntu pe piață – la desktop-uri, se comparau cu Windows, care costa mult și era greoi și neperformant, deci puteau susține că Ubuntu era o alternativă mai bună, însă la smartphones și tablete, sistemul de operare și update-urile acestuia sunt gratuite, iar ca performanțe nu prea ai ce-i reproșa unui sistem ca iOS (iar până vine Ubuntu pe piață, fie Android își va fi rezolvat problemele de lag, malware și update-uri întârziate cu lunile sau anii, fie va fi fost deja înlocuit de iOS sau de alte alternative care nu vor avea probleme actuale ale Android).

    CEO-ul Canonical probabil vrea să le dea speranțe colaboratorilor și fanilor acestui OS, făcând aceste afirmații optimiste, însă deocamdată este vorba doar despre un vaporware al cărui șanse de reușită în era post-PC nu prea le văd.