Tabletele iPad contrafacute apar in numar tot mai mare pe piata

   China este una dintre cele mai profitabile tari in care Apple vinde produse insa din pacate este tara in care exista si cele mai multe clone ale acelorasi produse. Tableta iPad pare sa fie in topul produselor care au cele mai multe clone, magazinele de ecommerce fiind pline cu tot felul de gadget-uri care intr-un fel sau altul seamana cu tableta celor de la Apple. In luna iulie peste 18.000 de clone ale tabletelor iPad si a celor Android erau disponibile pe site-uri de comert online din China conform publicatiei Bloomberg. Informatiile vin de la un site care monitorizeaza site-urile de acest gen si cifrele sunt extrem de ingrijoratoare pentru compania din Cupertino.

The success of Apple Inc. (AAPL)’s iPad isn’t just drawing more competition to the tablet market. It’s attracting thousands of counterfeit and knockoff products. On a single day in July, almost 18,000 fakes and clones resembling the iPad and Android devices were available for sale on 23 e-commerce sites, according to MarkMonitor Inc., a San Francisco-based firm that helps companies protect their brands.

   Pentru Apple popularitatea iDevice-urilor sale pare sa aiba si un efect extrem de negativ manifestat sub forma acestor clone care sunt disponibile in numar din ce in ce mai mare. Chiar azi v-am prezentat un clip video al unei clone aproape perfecte a MacBook Air si ati observat nivelul la care chinezii au ajuns cu acest furt intelectual. Apple incearca sa inchida centrele in care se produc asemenea clone insa cand unele companii vand milioane de dispozitive care seamana foarte bine cu iDevice-uri, lucrurile devin foarte greu de stapanit.